Blogg

Isses hörna: En lyckad helg

Förra hörnan avslutade vi med de, den här börjar vi med anti-hjältarna i IFK Söderhamns futsallag. 2-77 från förra helgen följde upp av hela 0-79 mot Djurgården. DIF hade en sjuttonmålsskytt, en femtonmålsskytt samt två spelare som gjorde fjorton mål var.  Otroligt nog hade man också en spelare som inte gjorde något mål. En del i Söderhamns ras har med spelarbristen att göra, de var fem stycken från början men när de fick en man utvisad efter åtta minuter var det lite svårt att hänga med med en man mindre. Nu är det bara två matcher kvar innan eländet är över.
————————————————————————
Helgen spenderades i Skövde där VFF hade anordnat ytterligare ett jättelyckat tränarsymposium. En del var nytt, en del var intressant och en del gjorde att man blev bekräftad i det man gör så allt som allt var detta en energiboost för de flesta som var där.

Sen bör man lyfta på hatten för de som jobbar med detta, att man lyckas leverera föreläsare av högsta klass år efter år och få dem att komma till Skövde är helt fantastiskt. I år kunde man bl a bekanta sig med Barcelonas ungdomsakademis arbetssätt, ifjol hade man folk från Bayern.. Jag vet inte om ni förstår hur stort detta är, att man får chansen och inspireras av folk från yppersta världseliten och dessutom på hemmaplan.
——————————————————————-
Borås AIK är klara för slutspelet i futsal, detta efter en dramatisk avslutning mot IFK Göteborg och återigen var Fehim Smajlovic en av förgrundsfigurerna med sina tre mål. Han har gjort 15 mål i år och är den spelaren som gjort flest mål i både den södra och norra serien. Starkt jobbat!
Nu har man tre matcher kvar innan det är dags att kliva in i en SM-semifinal. Hur långt räcker de rödblåa? Det verkar som om det blir antingen Örebro Futsalclub eller Örebro SK Futsalklubb i semin då båda Örebrogängen ligger i toppen av serien. Ni som kan eran Mariedal cup historik känner säkert igen namnen som Dana Kuhi och Josef Ibrahim, lirare som vann MC med BK Forward i början av 10-talet. Båda lirar i ÖSK Futsalklubb och kan alltså ställas mot BAIK i slutspelet.
———————————————————————-
Paratodos har det lite tyngre i sin serie. En trygg 3-0 ledning borta mot Rosengårds FC förvandlades till 3-6. Många spelare borta samt lite oflyt och oskärpa gjorde att det blev en tung hemresa från Malmö. Två matcher kvar och närmast möte med tabelljumbon Hedbo FC som hade ytterligare en tung dag igår när man mötte serieledarna Fågelfors. Slutresultatet blev 3-14 och nu har man på de fyra sista matcher släppt in 64 mål.
——————————————————————————————
Roligast på tränarsymposiumet? Claes Hellgren. Man märker att den grymme handbollskommentatorn trivs med att stå på scenen. Han är fystränare i Hammarby nuförtiden och man blev lite avis på HIF för det. Han ser inte ut som någon tiokampare och han är definitivt någon Iron man själv men jäklar var klockren han var i sina kommentarer. Utan att gå in på djupet av det han sade kan man konstatera att spelare som är grymma på bänkpress och på att springa Coopers test är.. grymma på bänkpress och på Coopers test. De blir inte grymma i fotboll bara för det. Tänk om folk hade vetat om detta för tjugo år sen. Har fortfarande smärtsamma minnen från Broplan och våra dåvarande tränares lysande idé att vi skulle springa Coopers och klara den tre gånger på raken. Jag bokstavligt talat sket ståendes i en vecka efter det, jag kunde inte sitta ner så ont som jag hade.
——————————————————————————————–