Blogg

Isses hörna: 13-1 på fredagen blev 1-3 på lörda'n

Blir ett kort inlägg för att de flesta kollar på Melodifestivalens Andra chans just nu. Tänkte bar berätta att vi i Brämhult har spelat två matcher den här helgen. Igår mötte vi FC Peking, ett lag från Gislaved som slutade fyra i sin Division 6-serie förra året. Vi bestämde tidigt att vi skulle lufta hela truppen den här helgen samt ge chansen till några som inte är klara för oss än. Vi mötte Peking i Trettondagscupen i Anderstorp och då slog de oss med 1-0. Den här gången hade de inte mycket att hämta, 13-1 till oss efter bl a hattrick av Sami Helisten. Värt att notera är att 16-årige David Sayron gjorde sitt första seniormål.

Idag mötte vi ett heltaggat Fritsla IF i Skene. Endast två avbytare på bänken och sju man som spelade match 16 timmar tidigare i startelvan gjorde en orolig och det skulle visa sig med all rätta. Vi börjar bäst och äger matchen rätt kraftigt första 30 men får endast utdelning på en jättefin djupledslöpning av Robert Hellqvist som rundar målvakten och placerar in 1-0. Sen tog det roliga slut. Innan halvleken var slut lyckades Fritsla både utjämna och ta ledning. Jag måste berömma deras omställningsspel som höll väldigt hög klass då egentligen alla deras mål kom till på det viset. Sen när de gör 3-1 i början av andra går luften lite ur oss, tröttheten tar vid och vi orkar inte riktigt ta tag i det. Ändå skapar vi ett visst tryck, vi träffar målramen tre gånger men det var ändå lite halvhjärtat, skärpan fanns inte riktigt där. Utöver dessa två matcher hade vi ytterligare tre träningar den här veckan och sånt brukar sätta sig antingen i benen eller i huvudet på spelarna.

Till sist beröm till unge Lasse Broman, spelande tränaren i Fritsla som har satt en krigarprägel på sitt lag. Det här är en spelare som kunde och borde spela betydligt högre upp i seriesystemet.

    Nä nu ska Panetoz sjunga, dags o dra! Trevlig helg på er alla!