Blogg

Dardania laddar om i femman

Dardania IF vara bara hårsmån ifrån att hänga kvar i Division 4 ifjol men bristande fysik orsakad av dålig uppslutning på träningarna sänkte laget. Tränaren Diyar Faraj valde att tacka för sig och lämna för att bli hjälptränare i Borås AIK.

Hans position tar Dardanias starke man Besnik Xhemajli som har varit i föreningen sen den startades. Han har varit målvakt, utespelare, han har ställt upp som domare i träningsmatcherna för att hålla nere kostnaderna för föreningen, suttit i styrelsen… Och nu får han alltså chansen att styra upp representationslaget från bänken. När Besnik pratar om laget och deras målsättning för 2016 så är han väldigt optimistisk:

– Truppen ser ungefär som förra säsongen. Några nya, unga spelare är på väg in och ska prova under våren och vi har tappat nån spelare men inga oersättliga. Grunden är densamma. Spelarna är revanchsugna efter förra säsongens dåliga resultat och jag tror att det var ett bra steg att åka ur 4:an för att ta nya tag och hitta glädjen igen. Sen är det en ny organisation som kommer att omringa laget som jag tror kan få positiva effekter. Det ska bli ett spännande år helt enkelt, ser fram emot säsongen.