Blogg

Truppen till Norrbymatchen: Försvarare

Åtta spelare som ska försvara Fotboll033:s färger nästa helg kommer från sju klubbar och det är en brokig skara. En del rutinerade, en del unga och en del helt färska på den positionen.

HÖGERBACK

Oliwer Wernerfelt, 20 år från Kinna IF. Spelade en del som innermittfältare under hösten men var och är som bäst som högerback. Fin uppspelsfot och stark i närkampsspelet trots att han kanske inte är så stor.

Fehim Smajlovic, 24 år även han från Kinna IF. Ny i rollen som högerback. Annars en grym offensiv spelare som har haft svårt att rota sig de senaste åren men med enorm kapacitet. Nu ska vi se om han håller som en offensiv ytterback.

VÄNSTERBACK

Dardan Ibishi, 24 år från Vårgårda IK. Gick från Dardania IF till Vårgårda IK och tog plats direkt som vänsterback. Följsam och väldigt teknisk för att vara back.

Markus ”Mache” Lindahl, 33 år från Gällstads FK. Ja, hur motiverar man den här uttagningen? Hur lätt som helst. Mache är en fantastisk lagspelare som höjer alla i sin omgivning. Det här är en spelare som egentligen borde ha spelat högre upp i sin karriär men nu är det som det är.

MITTBACKAR

Oskar Fritzson, 21 år från Dalstorps IF. Lagkapten, nominerad till Sveriges bästa division II-back. Stor, stark, följsam. Spelar säkert högre upp om något år.

Andreas Hjalmarsson, 23 år från Fristads GoIF. En spelare som alla tre tränare känner väl då alla vi haft privilegium att samarbeta med Andy. Bra storlek, duktig med boll. Spelar med Kronäng 2018.

Adam Bengtsson, 22 år från Ulricehamns IFK. Adam har varit en av UIFK:s mest framstående spelare de senaste åren. Lagkapten, pådrivare, krigare. Spelar med Råslätts SK i division II 2018.

Marcus Blom från Åsarp/Trädet. Har varit framstående i Å/T i både trean och fyran de senaste tre åren. Löp- och fysiskt stark och följsam i sitt försvarsspel. Brukar också bidra med ett par mål per år.