Blogg

Toarpsalliansen: Vi får se detta året som ett mellanår

Toarpsalliansen hade ett tufft fjolår i division III. Spelmässigt såg det väldigt bra emellanåt men poängen uteblev och efter ett ångestfyllt kvalspel blev det klart att laget kommer spela i fyran 2020.

Detta ledde till att en del spelare valde spel i Elfsborg i år, det blev fem stycken till slut men truppen är fortsatt stor.

– Utöver de som gått till Elfsborg har vi tappat ytterligare någon som satsar på sina studier men numerärt sett är vi fortsatt många. Truppen är på cirka 30 spelare eftersom vi flyttat upp vårt F04-lag. Däremot blir vi nog inget topplag redan i år, vi får väl se detta året som ett mellanår, säger lagledaren Henrik Lorentzson.

    Och den närmaste framtiden är han inte orolig för.

    – Nej, vi har två stora och duktiga årskullar med tjejer födda 2005 och 2006 och de kommer att slussas in framöver, säger Lorentzson som är dock bekymrad över målvaktsbrist i damlaget.

    – Vi står för tillfället utan seniormålvakt. Vi löser det för närvarande med våra yngre målvakter, men det är inte hållbart i längden. Så finns det någon målvakt därute som söker lag får hon gärna höra av sig, hälsar han avslutningsvis.