Blogg

Toarpalliansen upp på kvalplats

Toarpalliansens damer tog tre välbehövliga poäng i kampen om en kvalplats till trean efter seger i derbyt mot Äspereds IF.

Matchen började i ett rasande tempo och redan efter tre minuter slog Sandra Sten en genomskärare till Elsa Lorentzon som slår ett inlägg längs marken in i målområdet. Elin Åkerström var där men min uppfattning är att det var en ÄIF-försvarare som tryckte in den i egen bur bakom bloggens egna Marie Wiik.

Tio minuter senare var det dags igen. Elin Åkerström vände ut och in på tre motståndare innan hon placerade in 2-0. Jag hann knappt titta upp innan samma spelare sprang ifrån sina bevakare och fri med Wiik satte dit även 3-0.

Där kändes det som om det skulle kunna rinna iväg. Toarpalliansen uppträdde med stort självförtroende, mycket fart och rörelse men sedan hände något, om laget blev mätt vet jag inte men Äspered började komma åt dem, vinna lite mer både första och andra bollar och så småningom började man också skapa lite chanser.

Reduceringen kom till i 41:a, ett riktigt viljemål av vad jag tror var Jessica Kullberg men jag är inte riktigt hundra då jag stod dryga sjuttio meter ifrån samt saknade mina glasögon.

Även andra halvlek präglades av mycket ställningskrig, både lagen hade sina chanser men resultatet förblev detsamma som efter första 45. I och med segern kunde unga Toarp ta över kvalplatsen och man har faktiskt fortfarande chansen att vinna serien även om den är väldigt, väldigt liten.

Nästa match är redan på söndag och då spelas den mot serieledarna Alingsås KIK på Målevi 17.00.