Blogg

Tipset: Helgens tio hetaste matcher

Helgen kommer med stormsteg och jag tänkte ändra lite i konceptet kring ”Tipset” som ni fått tidigare. Innan var det torsdagsmatcherna som låg i fokus men nu får ni helgens tio hetaste matcher istället.

Innan jag börjar med tipset måste jag bara ge beröm till Äspereds senaste motståndare, TÄFF. Matchen slutade med en dunderförlust med hela 1-5 trots 1-0 ledning i paus.

TÄFF var mycket hungrigare än oss och tog en rättvis seger, de gjorde oss dåliga med sin stabilitet och rörelse. Även domartrojkan ledd av Farzad Golkar-Fard gjorde en prickfri insats.

  Nog om det, nu får ni tipset.
  ———————–
  Dardania IF – Hyssna IF
  Tvåan mot trean. Dardania saknar lite folk efter deras tre utvisningar senast. Jämn match?
  TIPS: 2-2

  Älmeboda/Linneryd – Dalstorps IF
  DIF saknar avstängde Isak Johansson. Serien är jämn, det händer sällan att något lag kör över sin motståndare. Jämnt här med men fördel Dalstorp.
  TIPS: 1-3

  Skene IF – Gnosjö IF
  Det skiljer en poäng mellan dessa två, Skene är obesegrade hemma men Gnosjö är obesegrade på resande fot. Ellis Culum, Jesper Claesson och Roy DeLeon är tre lirare att se upp med för SIF.
  TIPS: 2-1

  Gårda BK – Hestrafors IF
  Linus Nordenskiöld är i delad skytteligaledning med sina sex mål och han blir fortsatt viktig för HIF. TIPS: 0-2

  Vimmerby IF – Bergdalens IK
  Bergdalens damer åker till Vimmerby som serieledare. Tove Lorén lär göra sin 51:a match på raken i den röda tröjan. Ny seger. TIPS: 0-4

  Nittorps IK – Lindö FF
  Båda lagen befinner sig i mitten av tabellen. Hemmalaget får tipset tack vare upphämtningen mot Jitex senast. TIPS: 3-2

  Sandareds IF – Göta BK
  Salos grabbar ångar på, fem raka segrar har det blivit efter premiärförlusten mot Ulricehamn. Med ny vinst går nykomlingarna i delad ledning med just UIFK och Kronäng.
  TIPS: 4-2

  GSK/Målsryd – Fritsla IF
  Hemmalagets förra match mot Somali stod 3-3 efter 22 minuter och den blev 5-5 till slut. Är man lika frikostiga mot Fritsla då kan det sluta riktigt illa.
  TIPS: 1-6

  Brämhults IK – Södra Ving/Timmele
  Serieledare mot laget som presterar ungefär så som maj månaden har gjort hittills, man blandar och ger rejält med andra ord. TIPS: 3-2

  Mariedals IK – Toarpsalliansen
  MIK har kommit igång med sin målproduktion rejält, 13-2 på de två senaste och man skuggar Brämhult i topp. Toarpsalliansen gjorde en bra match senast men kammade ändå noll. Får det tufft här.
  TIPS: 5-3