Blogg

Premiärnerver

Första inlägget på den nya bloggen och det känns pirrigt såklart. Man kanske ska börja med att presentera sig själv och det man kommer pyssla med.

Ismet Tursic är namnet, 36 år gammal. Har gjort fler mål på Johan Wiland än Cristiano Ronaldo och har assisterat Zlatan vid fler mål än vad Anders Svensson har gjort. Imponerande va? Och det är faktiskt sant!

Utöver det så har jag spelat fotboll i Borås AIK, Anderstorps IF och Gerdskens BK. Jag slutade med fotbollen 2006 och sedan dess har jag ändå representerat Kronängs IF, Vänga BK, Vårgårda IK, Rångedala IK.. Det har nästan alltid varit så att när gräset blir grönt ringer nån polare och undrar om man ändå inte ska komma ner och ”lattja lite”. Sen var man fast igen…

  Jag har varit tränare i Norrbys ungdomslag 2007-2012 och i Brämhults IK där jag fortfarande är och tränar killarna i seniorlaget. Dessvärre har jag fått hoppa in som vänsterback ett par matcher i Division 5 ifjol och de som har sett det har varit överens om att det var ingen vacker syn. Det är bara att instämma och lova sig själv och alla andra att nu får det vara nog. 🙂

  Bloggen då..

  Under åren man har sysslat med fotbollen har man skaffat sig en del kontakter och man har sett folk som brinner för fotbollen i Borås och Sjuhärad och man har tyckt att dessa människor inte får den uppmärksamhet som de förtjänar. Att fotbollen i Sjuhärad har varit lite på dekis det senaste är ingen nyhet för någon, för bara tio år sen hade vi Norrby, Sandared, Grimsås, Kinna och Skene som låg i Division 2 och var ändå hyfsade alternativ för killarna som kanske inte riktigt räckte till i Elfsborg medan idag är konkurrensen lite tunnare. Vi har Norrby i Söderettan och Dalstorps IF och BAIK i tvåan respektive trean och de ska beröm för sina bedrifter men det är ändå lite för lite med tanke på hur stort området är och hur stort intresset i stan ändå är. Detta har vi fått bekräftat de senaste sex veckorna som vi har varit igång. Trots att vi bara har funnits på Facebook så har ändå över 900 personer tryckt på ”Like”-knappen på vår sida och väldigt många som man har träffat har uttryckt sitt stöd för vårt arbete. Sånt värmer givetvis så mera beröm! 🙂

  Vi får inte heller glömma damfotbollen med Bergdalens IK i spetsen som kommer spela i landets nästhögsta serie i år. Alla tjejer, ledare och föräldrar som ställer upp gratis hundratals timmar om året är värda att uppmärksammas tycker vi.

  Wiland och Zlatan storyn?

  Jag spelade i samma juniorlag som Wiland och i och med att jag för det mesta satt på bänken så var det jag som fick värma upp honom. Nu var inte det här med uppvärmningsskott på målvakten riktigt min grej så det satt en del bollar högt upp i nättaket på en oförberedd Johan som förväntade sig en enkel bredsida längs marken..

  Zlatanhistorien är inte heller så glamourös som den låter. Jag hade en kompis som hette Zlatan när jag bodde i Växjö för sisådär tjugo år sen. Han älskade att göra mål medan jag älskade att slå inlägg så vi kunde stå och mata en hel eftermiddag. Det gick rätt bra för honom med, han blev proffs i Italien, han har även spelat i Grekland, Kina, Slovenien, han blev landslagsman för Bosnien-Herzegovina.. Zlatan Muslimovic var och är en målskytt av rang men han är ändå en bit ifrån den riktiga Zlatan..

  Så.. Nu när vi har eran uppmärksamhet så kör vi!