Blogg

Notiser: DGoIF har ny tränare, Brämhult värvar friskt

Sillykarusellen snurrar vidare och inte minst på tränarfronten. I måndags blev det klart att nyblivna division IV-laget Dalsjöfors GoIF har gjort klart med en ny tränare inför 2020.

Det blir Fredrik Svanlund som tar över DGoIF och han kommer närmast från Fristad. Det finns väldigt mycket likheter mellan dessa klubbar, både Dalsjöfors och Fristad heter GoIF och båda spelar i gröna tröjor. Dessutom vann båda sina respektive division V-serier i år.

– Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens med Fredrik. Vi har hört väldigt mycket gott om honom från olika håll och vi tror att hans tränarbakgrund och filosofi passar vår trupp och förening väldigt bra, säger DGoIF:s ordförande Mikael Mandrén.
———————–
Brämhults damer värvar friskt inför spel i division II. Tränarstaben har förstärkts med Mikael Toresson som varit verksam i F/B/S i många år. Dessutom är Jennifer Brink klar som lagledare/hjälptränare.

  Klara spelare för 2020 är:

  Emilia Lahode som kommer tillbaka från division I-laget Sjömarken. Även Emilia Bohlin och Annie Arvidsson ansluter från SIF medan Edit Zettergren och Stina Uddgren kommer närmast från F/B/S.

  Utöver dessa har ytterligare tretton spelare tränat med BIK de senaste två veckorna där flera av dessa fått chansen i träningsmatchen mot Elfsborg.

  En av dessa är Isabelle Wiland som gjorde sin första match på femton månader efter sin korsbandsskada och det var just hon som gjorde lagets enda mål i 1-2 förlusten.

  Om själva matchen säger tränaren Fabian Andersson så här:

  En bra genomfört match av båda lagen där det var mycket nytt. Elfsborg hade mest boll men vi låg rätt i positionerna och släppte sällan till några målchanser. En bra genomkörare för oss.
  —————————-
  Även Äspereds herrar rustar inför 2020. Två spelare är klara och en gör tillfällig comeback.

  Jonathan Dahlén-Oscarsson var spelande tränare i Dannike i år men väljer nu att dra på sig den svartvita tröjan. En vinnarskalle med bra fysik som kommer vara ett obehagligt bekantskap för många motståndare.

  Dessutom väljer unge talangen Erik Spjuth att skriva på för oss. Sextonåringen har representerat Mariedal och är en spelare med fina fötter och väldigt bra spelförsåelse för att vara så ung.

  Och en efterlängtad comeback är i ankommande. Tobias Tobrant valde att lämna Äspered under hösten för kärlekens skull.

  Han flyttade till Mexiko och blev landets längsta person men nu blev längtan till supersköna Lundavallen alldeles för stark så TT väljer att spendera våren hos oss i ÄIF.
  ——————————–
  Händer det något kul i din förening? Hör av dig på Ismet.Tursic@hotmail.com.
  ———————