Blogg

MISSA INTE IKVÄLL 18.00: Derby della 033

Derbymatcher mellan Elfsborg och Norrby är alltmer sällsynta men ikväll är det dags igen. Visserligen är det föreningarnas juniorer som möts i Ligacupen men ändå kan det vara rätt kul att se vad talangerna har att erbjuda. Sist lagen möttes vann Norrby med 3-2. Revanschläge för de gulsvarta?

– Vi åkte hem med noll poäng från senaste matchen mot BK Häcken och är lite revanchsugna. Nu när Häcken fick stryk mot ÖIS i helgen har vi allt i egna händer för att ta oss vidare till semifinal. Norrby är det första hindret på vägen så jag hoppas på det bästa, men vi vet samtidigt att Norrby har ett duktigt juniorlag. Det kommer bli en rolig kamp och vi ser fram emot matchen ikväll, säger Elfsborgs tränare Sanel Djuzel.

Någon startelva fick vi inte däremot är tre gamla Norrbyspelare uttagna i Elfsborgs trupp, Ibro Dresevic, Aydruss Hassan och Mergim Shala där den sistnämnde spelade för Norrby så sent som i höstas när Norrby vann med 3-2. Åt andra hållet har Philip Rosberg Apelkvist gått den här vintern och även om han huserat i Norrbys A-lag för det mesta så är han med och stärker upp juniorerna ikväll.

  – Det här blir riktigt kul, för bara någon månad sen spelade man i Norrby och var glad över segern mot Elfsborg och nu är det tvärtom. Jag ser verkligen fram emot den här matchen, säger Elfsborgs Mergim Shala.

  Norrbys tränartrojka Tommy Pedersen, Per-Martin Dahlqvist, Peter Jekler och Tony K-Jarl har tagit ut följande trupp:
  1. Ahmed Roshdi
  2. Afzal Ahmad
  4. Philip Rosberg Apelkvist
  5. Emil Pousar
  7. Simon Jarl
  8. Andreas Bäckland Dahlqvist (el capitano)
  9. Krystian Sarzynski
  12. Pascal Ntamkunzi
  14. Kevin Kallio
  15. Hampus Lippu
  16. Ivan Vidackovic
  20. Akil Ahmed Hassan
  21. Daniel Sijan
  22. Timmie Roininen
  24. Axel Svenningsson
  27. Damian Sarzynski
  31. Jacob Bergengren

  TIPS: Borås Arena bjuder på stora ytor och de flesta juniormatcher som spelas där brukar vara målrika. Jag tippar på 5-2 till Elfsborg.

  Matchstart 18.00 på Borås Arena. Missa inte det!