Blogg

Miies skopa: Stark insats av Sjömarkens damer mot Bergdalen

Ni som följer Fotboll033 har kanske redan läst det i ett av Ismets inlägg, men här kommer det även från mig, jag är gravid och kommer framåt sommaren att få ytterligare ett barn. Vad det har för konsekvenser för mina inlägg här på bloggen vet jag inte idag, men jag har en förhoppning om att jag kommer att kunna fortsätta skriva och följa damfotbollen i Sjuhärad. Oavsett så kommer jag ha koll på vad som händer därute och det ska mycket till för att jag inte ska titta på fotboll, med eller utan småtting.

Idag tog jag med mig min mage och åkte till Ramnavallen för att titta på Sjömarkens IF (division 2) mot Bergdalen IK (division 1). Ett intressant möte på pappret med tanke på vad de båda lagen har värvat för spelare. Och jag hade rätt i mina föraningar. Det var en oväntat jämn kamp, där Bergdalen, med många spelare från förra säsongen på plan vid avspark, drog det längsta strået till sist. Men det var långt ifrån en komfortabel vinst.

Utan att lägga för mycket vikt vid en träningsmatch så här i början så tror jag att Bergdalen kommer att få det ungefär lika tufft som förra året, om de inte får till sin defensiv. Med Fanny Lostin och Sandra Nilsson som mittbackar är försvaret stabilt. Men så snart någon av dem saknas märks det och Bergdalen blir sårbara bakåt. Idag var det visserligen första matchen för säsongen så det finns gott om tid att träna på detta och jag tror säkert att det är mycket bättre till seriestarten mot Nittorp i mitten av april. Offensiven fungerar till och från riktigt bra. Firma Isabell Jokiaho och Moa Glans (ny för säsongen, tidigare i Nittorp), stod för ett antal bra kombinationer och stod även för säsongens första mål. Där Issa kommer förbi försvaret, passar till Moa som sätter bollen i mål.

  Sjömarkens IF kommer som det ser ut att vara favoriter att ta hem division 2 i år. De har en ny huvudtränare, Joakim Carlsson som senast var i IFK Örby. Han har tagit med sig en handfull spelare till Sjömarken och med den förstärkningen har jag svårt att se att övriga lag i serien kan mäta sig med Sjömarken. Men det krävs att laget spelas ihop. Av vad jag såg idag kan jag nog säga att de kommer bli en rolig säsong för SIF. Joakim är en rutinerad tränare från högre divisioner som kan säkert ge spelarna en extra skjuts. SIF kommer med största sannolikhet bli farliga i år, med spelövertaget de visade upp under 30 minuter i andra halvlek idag mot Bergdalen så tror jag att de kommer att bli svårt för övriga lag i division 2 att knipa poäng av SIF.

  Bergdalens IK – Sjömarkens IF 2-1
  1-0 Moa Glans
  2-0 Isabell Jokiaho
  2-1 Ellen Larsson (ett av nyförvärven från Örby)

  Marie Wiik