Blogg

Lusseblixten: "Håll dig inne om du är rädd för skador"

Igår var det dags för den traditionella inomhuscupen Lusseblixten i Boråshallen och det blev en riktigt rolig tillställning med många jämna och spännande matcher.

Sandared/Sjömarken vann efter 2-0 i finalen mot förhandsfavoriterna Borås AIK som ställde upp med ett väldigt ungt lag. Sandared imponerade mest och tog sig igenom cupen utan att släppa in ett mål och detta var lagets andra seger och tredje finalen på tre år. Snacka om att trivas i skinkcupen!

Lagets stora finalhjälte heter Ludwig Holtstrand som gjorde båda målen i finalen.

Borås AIK hade kontraktlöse Mergim Shala från SFL-laget och U19-landslagsman (i futsal) Elliot Sköld. Resten av spelarna var de som brukar figurera i föreningens U-lag (division II i futsal).

Norrby åkte ut i semifinalen mot Sandared/Sjömarken. Laget bestod av U17 och U19-killar samt tre spelare från seniortruppen, Alen Krasnici samt målvakterna Erik Ekström och Mergim Krasniqi som agerade utespelare med nummer tio på ryggen.

Dalsjöfors var det fjärde semifinallaget och de gav BAIK en match (2-3). DGoIF har haft två riktigt bra säsonger både ute och inne så jag blir inte förvånad om laget spelar i division IV 2020.

Även Byttorp gjorde en okej turnering och visade att det finns duktiga ungdomar att luta sig mot i form av Tim Carling och Hugo Waller.
———————————–
Pratade med Norrbyspelarna Alen Krasnici och Mergim Krasniqi om det här med lag som avböjer att vara med i inomhuscuper pga skaderisk.

”Jamen då får man stanna hemma och inte gå ut nånstans innan försäsongen drar igång. Du kan ju lika gärna skada dig när du promenerar ute som du kan skada dig här”, sade båda nästan samstämmigt.

Jag gillar inställningen.
———————————–
Rätt mycket publik på plats, framför allt de första två-tre timmarna, uppskattningsvis fyra-fem hundra. Kul! Och viktigt för de som lägger ner sin tid på den att känna att det är fortfarande meningsfullt att göra det.
————————
Kronängs Adam Hämäläinen spelade Lusseblixten för Bergdalen. En övergång på g? Tveksamt, den 25-årige Hämäläinen har mig veterligen spelat för Kronäng hela sitt liv. Kommer kompisen Felix Gustavsson lyckas övertala honom att lämna för de röda? Fortsättning följer.
————————
Min drömfemma består av ett helt nytt bekantskap i mål, en passningssäker libero, två rörliga och kvicka yttrar samt en tung center. Eller ja, i alla fall en lång center. 🙂

Fotboll033:s drömfemma från Lusseblixten 2018:

Dennis Eriksson (Borås AIK)

Joakim Hagberg (Sandared/Sjömarken)

Mursal Suudi (Borås AIK)

Johannes Elfving (Sandared/Sjömarken)

Mathias Ekström (Byttorps IF)