Blogg

Läget i ligorna: Division IV till division VI

Fyran blir alltmer spännande. Främmestad halkade till och tappade två poäng hemma mot Skepplanda medan Skene vann sin match borta mot Mariedal och därmed gick om i tabelltoppen.

Kinna, Kronäng, Södra Ving och även IFK Trollhättan krigar på bakom ledarduon och väldigt mycket kommer bli klarare efter den 19:e omgången. På fredag möts Kronäng och Kinna medan på lördag spelar Skene mot IFK Trollhättan samt Södra Ving mot Främmestad.

I botten av tabellen återfinns BAIK och Mariedal. BAIK ”halvskrällde” mot Kronäng senast när man spelade 0-0 mot tabellfyran men uppförsbacken är fortsatt jobbig, åtta poäng upp till kvalplats.
———————————————-
I mellerstafemman är det avgjort nu. Eller? Brämhult orkade inte stå emot Ardala GOIF borta, man förlorade med 2-1 och är nu sex poäng bakom Ardala. Serieledarna har inga jättelätta matcher kvar, Tvärred/Vegby och Vedum borta samt Rångedala och Hössna/Timmele hemma, det är klart att det kan hända att man tappar nån poäng där men hela sex? Tveksamt.

I botten återfinns Toarp och Rångedala. De förstnämnda har elva poäng upp till kvalplats och de är i princip redan klara för spel i sexan nästa år. Rångedala stretar på men man har fortfarande fyra poäng mindre än Annelund på kvalplats. Tuff sits för de röda.
————————————————
I söderfemman är det lite jämnare. Rydboholm leder fortfarande men med endast tre poäng till godo. Sätila är på kvalplats men på söndag ska till Limmared och match mot ett Limmared i toppform som vid vinst är endast två poäng bakom dem. Kommer firman Glans-Johnsson fixa lite kvalnerv?

I botten krigar Fritsla och Öxabäck för sin överlevnad. Fritslas twitteransvarige gjorde sitt yttersta för att hålla modet uppe med massa roliga GIF:ar men det hjälpte föga, 2-4 mot TÄFF och fortfarande fyra poäng upp till kval.
———————————————–
Dalsjöfors fortsätter övertyga, 10-1 mot Borås GIF är styrkebesked de luxe. I dagsläget har laget gjort 64 mål och man har fördelat dessa på 17 olika målskyttar. Bredd och spets i ett.

Sandhult och Bergdalen fortsätter jaga på bakifrån och 22/9 möts Dalsjöfors och Bergdalen. Vinnaren i den matchen lär ta hem Boråssexan.
————————————————
Rävlanda, Dardania, Horred vann sina matcher, Hajom fick endast oavgjort. Fortsatt endast en poäng mellan ettan och fyran i tabellen. Rävlanda leder på bättre målskillnad men man har klart svårast program kvar av alla. Man ska möta både Dardania, Horred och Hajom innan en seriesegrare ska koras.
—————————————————
Äspered vann seriefinalen mot Månstad med 2-1, stor matchhjälte blev Patrick Hansson som gjorde 2-1 målet i 71:a minuten. ÄIF har nu sex poäng samt en match mindre spelad än Månstad vilket i alla fall jag tolkar som om det är klart nu. Äspereds IF spelar division V 2018.
————————————————