Blogg

Ladies corner: Underbara Frisco

Tretton poäng på tio matcher är minst tio poäng mer än vad man trodde på förhand att Frisco var kapabla till att ta i division I. Laget var enormt nederlagstippade av samtliga men man visar gång på gång att man kan hävda sig.

Senast blev det en blytung 3-2 seger hemma mot tabelltvåan Göteborgs DFF trots att man hamnade i ett 0-2 underläge i början av andra halvlek.

Annelie Carli gjorde två och Alexandra Schwartz gjorde ett. Duon har stått för elva fullträffar i år, de övriga i laget har mäktat med fyra.

  Man har en ny match ikväll och då åker man till serieledarna Alingsås FC. Omöjligt uppdrag? Det här laget har visat att ingenting är omöjligt.
  ————————-
  Örby fick med sig en poäng från Pippi Långstrumpslandet, 2-2 mot Vimmerby vilket är lagets fjärde oavgjorda match för året. Det anmärkningsvärda är att tre av dem slutade 2-2.

  Även Bergdalen spelade 2-2. Mariebo visade sig vara svårare motståndare än vad jag på förhand trodde de skulle vara. Ikväll möter man Jitex borta och detta gör man utan forwarden Stina Jensen som stått för sex fullträffar så här långt.

  Det tog tio matcher men i lördags kom äntligen årets första trea för Sjömarken. Angelika Johansson och Linda Westberg visade vägen och man stod emot Nittorps duktiga offensiv. Kan detta vara vändningen för SIF? Jag hoppas innerligt!
  ———————–
  Ulricehamns damer är tillbaka i serieledning efter 2-1 hemma mot Falköping. Två lag har rejält försprång till de övriga och dessa är UIFK och Mariestad.

  Lagen har redan mötts två gånger i år (serien och DM) och båda gångerna vann UIFK med 4-0.
  ————————
  Fristad/Borgstena/Sparsör började säsongen utomordentligt bra, sex poäng på de två första matcherna men sen hände något. Nu, sju matcher senare står man kvar på sex poäng och man har hemska 0-37 i målskillnad.

  Glädjeämnen är få men de finns där ändå. Stina Uddgren och Edit Zettergren har fått beröm efter den senaste matchen och dessa två sextonåringar lär vi se högre upp i seriesystemet inom kort.

  Härnäst möter man laget närmast i tabellen, Lilla Träslöv. Är det dags att spräcka den offensiva nollan? Gör man mål då vinner man ju.
  —————————-
  I trean är det också oförändrat i toppen, Mariedal och Brämhult jagar varandra. Mariedal vann borta mot ”halva Skaraborg” dvs  Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro med 3-1 i en ”stökig match” enligt MIK:s tränare Jimmy Haugeto.

  Södra Ving/Timmele ligger strax bakom och väntar på sin chans, igår tog man en programenlig seger hemma mot Åsarp-Trädet/Redväg med 5-1, fyra mål av kapten Frida Rångemyr.

  Toarpsalliansen har det fortsatt tufft, 2-5 hemma mot Vedum. Glädjande nog är Elin Dahl tillbaka i laguppställningen efter sin korsbandsskada, en spelare som i matchform kan ge stabilitet till det något svajiga försvarslinjen.

  Kronäng har det fortsatt tungt, 0-2 hemma mot Östadkulle och man ligger fortsatt sist i tabellen.
  ———————————-
  Dam DM är framme vid kvartsfinalerna och där hittar tre Sjuhäradslag. Bergdalen möter division II-laget Råda, IFK Örby möter Skövde KIK och Ulricehamn har dragit vinstlott i form av ett riktigt publiklag, Elitettanlaget Lidköping.
  —————————
  Övergångar, skador, nyheter och allt ni tycker kan vara intressant för bloggen skickar ni till Ismet.Tursic@hotmail.com.

  Ciao Ciao!