Blogg

Ladies corner: Spräckt nolla med mersmak

Sjömarken tog sin första poäng för året i derbyt mot Örby. I en ganska chansfattig match var SIF det klart hetare laget i 83 minuter. Man vann mycket bollar över hela banan, man hade tajt mellan lagdelarna och dessutom hade man två kantlirare på spelhumör i form av Cornelia Andersson och Izabella Bergström.

Örby å andra sidan saknade ett par spelare och det märktes. Det var först efter 2-2 målet med sju minuter kvar som man fick igång sitt presspel. Med tanke på hur det såg ut ska man vara glada för en poäng i den här matchen.

Nittorp vann hemma mot Lindö med 2-0 och laget har därmed skaffat sig lite andrum i bottenstriden. Hanna Johansson och Julia Andersson målskyttar.

  Bergdalen kom inte upp i nivå borta mot Vimmerby enligt spelande tränaren Linnea Liljegärd men ett mål av talangen Stina Jensen räckte för tre nya poäng och fortsatt serieledning.

  I den andra ettan åkte Friscopojkarna på ny förlust, den här gången var det Rävåsen som var snäppet starkare och vann med 3-1.
  ——————————-
  Och igår spelade Sjömarken DM borta mot Råda. Man gav chansen till en del spelare som kanske inte varit helt ordinarie under året och man kom aldrig riktigt igång, det hela slutade med en 0-5 förlust.

  Däremot var det lite kul att Nanna Jansson lirade igår. Hon kommer bli en rejäl förstärkning framöver i lagets kamp om överlevnad i division I.
  ——————————–
  UIFK:s damer gjorde som de brukar göra, nämligen vinna. Det blev bekväma 5-0 hemma mot Sils IF efter mål av Lina Lindgren, Ebba Fritzson, Maja Udd, Ida Toresson och Elin Turesson.
  —————————–
  Mariedal brummar på i trean, 6-1 hemma mot Toarpsalliansen sist och nu är man i serieledning. Ida Risberg, Ebba Johansson och Julia Parfält fortsätter ösa in mål och är nu uppe i 22 fullträffar av lagets 28 så här långt.

  Kronäng har det fortsatt tungt, 0-10 mot Rävlanda och laget är poänglösa efter sju omgångar.

  Brämhult och Södra Ving/Timmele delade på poäng, 2-2 efter mål av Maja Wrångemyr och Hanna Gunnarsson för Brämhult medan Frida Rångemyr satte båda för SVT.
  ———————————-
  Några matcher de närmaste dagarna som ni inte får missa?

  Redan ikväll spelar SVT mot Mariedal och Toarpsalliansen mot Östadkulle. Sen har ni Brämhult – Kronäng och Bergdalen – Husqvarna på fredag. Det är bara att välja någon.
  ——————————-