Blogg

Ladies corner: Derby i Örby

Bergdalen och Örby fortsätter övertyga i mellerstaettan, lagen tog varsin 3-2 seger på bortaplan förra helgen och ligger nu etta respektive tvåa.

Överraskad? Egentligen inte. Bergdalen har förstärkt truppen inför året och Örby har jobbat tålmodigt och metodiskt med sitt unga lag i några år nu och det är nu man skördar frukterna av det arbetet.

Även Nittorp gör det ganska okej, senast blev det 2-2 mot Jitex och nyförvärvet från Kanada(?) Olivia Chu gjorde båda målen i en match som man hade 0-2 underläge och en spelare utvisad. Tidigare år hade Jitex bombat in ytterligare ett par bollar men laget som dominerat ettan tidigare verkar ha tappat stinget.

  Sjömarkens bekymmer verkar aldrig ta slut. Nyförvärvet från Brämhult Emilia Lahode fick byta efter endast fyra minuter och man tappade 1-0 till 1-2 hemma mot Husqvarna.

  Niondina Nyström är däremot tillbaka från USA och hon är ett välkommet tillskott som kommer bidra med stabilitet på mitten.

  Bergdalen spelar DM match idag borta mot Götene IF (division II) och imorgon är det dags för Sjuhäradsderbyt mellan Örby och Sjömarken. Den matchen ser ni på www.bt.se.
  —————————–
  Friscopojkarna åkte ur DM igår, förlust 2-3 hemma mot seriekonkurrenten Skoftebyn men jag tror inte att den något tunna truppen är ledsna för det.
  —————————-
  UIFK:s damer har varit spellediga i helgen och då passade Mariestad och Götene att gå om seriesuveränen. UIFK spelar DM idag hemma mot Gauthiod, ett mittenlag i division I norra.
  —————————
  Kindaholm/Svenljunga fick stryk i måndags borta mot Lilla Träslöv medan F/B/S har varit spellediga. I den serien har ett lag (Guldheden) dragit sig ur vilket kan faktiskt gynna våra Sjuhäradslag, nu blir det bara ett lag som åker ur.
  —————————
  Derby mellan Toarpsalliansen och Brämhult vann gästerna med 2-0. Felicia Muukka satte 1-0 på en jättefin frispark och 15-åriga Maja Wrångemyr tryckte in 2-0 i andra.

  Mariedal slog Vedum borta med 8-1 och där hittar vi två hattrickshjältar, Ebba Johansson och Julia Parfält. 

  Och det är just Brämhult och Mariedal som toppar division III medan vi hittar Toarpsalliansen och Kronäng under sträcket för tillfället.

  Södra Ving/Timmele ligger femma medan Rävlanda ligger på negativ kvalplats.
  ——————————