Blogg

Ladies corner: DM-derby ikväll

Jag kritiserade publiksiffrorna i mitt föregående inlägg och fick svar på tal direkt.

Damfotbollen i Marks kommun är het. Derbyt mellan Hyssna och IFK Öxnevalla lockade nästan 200 åskådare och matchen mellan IFK Örby U och IFK Öxnevalla ungefär hälften så många.

Helt okej siffror för damernas division IV.
———————-
Sjömarkens fem raka förluster svider. Vi var i ett likadant läge i UIFK för två år sen, allting kändes så jävla stolpe-ut.

  Känslan av att det räckte att motståndarna tittar mot ditt mål för att det ska bli mål medan du själv får kriga järnet för att komma till bra lägen är ruskigt påfrestande.

  Det finns tillräckligt med kvalitet i laget för att vända på detta, ett skitmål, en boll som studsar rätt kan räcka. Och man har ypperligt läge att göra det nu på lördag när Husqvarna som har ett liknande läge kommer på besök.
  ———————-
  Betydligt lättare är det att gå till träningen om man tillhör Bergdalen. Tolv poäng på fem matcher och delad andra plats. Minst insläppta mål (fyra) i hela serien och målskyttet fördelat på sju spelare. Ett lag som mår bra helt enkelt.
  ———————-
  Nittorp och Örby möttes för knappa två veckor sen, då vann Örby med 2-0. Ikväll möts lagen igen i en åttondelsfinal i DM. Båda lagen har tuffaste möjliga matcher till helgen (Nittorp – Jitex och Norrköping – Örby) så frågan är om man ställer upp med de främsta man har.
  ——————————–
  UIFK:s damer har man nämnt tidigare men det är svårt att inte prata om dem. Laget har 22-3 och tretton av femton möjliga poäng som nykomlingar i tvåan.

  Maja Udd har gjort åtta, Elin Turesson och Ebba Fritzson har gjort sex mål var. Fem av lagen i serien har gjort färre än så många mål på de fem inledande matcherna..
  ————————-
  I den andra tvåan hittar vi Fristad/Borgstena/Sparsör och Kindaholm/Svenljunga.
  F/B/S började säsongen piggt men tre tunga förluster på slutet (0-3, 0-7 och 0-5) har gjort att laget har dalat i tabellen.

  Kindaholm/Svenljunga har tagit sina tre första poäng för året när man bortabesegrade Tvååker.
  ————————-
  I södertrean leder Brämhult. Ny match mot Vedum idag, ett lag som är endast en poäng bakom. Toarpsalliansen ligger på kvalplats för tillfället och idag möter man Rävlanda, ett RAIS som jagar sina första poäng för året.

  Även Kronäng har det tufft, laget ligger sist och utan varken poäng eller gjorda mål.

  Mariedal är det enda laget förutom Brämhult som är fortfarande obesegrade. Man möter Åsarp-Trädet/Redväg imorgon på Kransmossen.

  Södra Ving/Timmele fortsätter blanda och ge. Deras resultat så här långt: 0-5, 5-0, 6-1, 1-3. Två segrar, två förluster.
  ————————-
  I den småländska trean har Grimsås/Hestra tagit sex poäng på de fyra inledande matcherna.
  ————-
  I söderfyran leder Örby U, man har full pott efter tre omgångar. I den mellersta har Kabel80/Byttorp börjat hyfsat med fyra poäng på tre matcher medan Äspereds damer har det betydligt tuffare, noll poäng efter tre omgångar.
  ———————–
  Sist men inte minst. ”Ladies corner” är tänkt att vara ett återkommande inslag på bloggen med fullt fokus enbart på damfotbollen. Hur bra eller hur ofta det kommer komma är helt upp till er. Hör av er med nyheter från era lag, ni når mig på Ismet.Tursic@hotmail.com.
  ———————–