Blogg

Kvällens matcher: Halmia borta för Dalstorp, derby på Kronängs IP

Nittorps IK – IFK Örby
Två skilda världar, Nittorp har inte förlorat sedan 11 juni och Örby har inte tagit någon poäng i år. Vårmatchen slutade med förkrossande 9-0. Tror dessvärre på liknande siffror ikväll.

Tips: 11-0.
—————————

Halmia IS – Dalstorps IF 
Dalstorp leder serien men jag undrar om Halmia borta inte är en övermäktig uppgift för laget? Halmia har öst in mål i år framförallt på hemmaplan, 31 av 50 målen har gjorts på Örjans vall. Tror det blir tufft för DIF som saknar avstängde Isak Johansson.

Tips: 3-1.
——————————

Kronängs IF – Kinna IF

Hemmalaget saknar viktiga duon Viktor Rotting och Pritesh Mistry. Rotting är borta resten av säsongen pga en meniskskada och det är ett tungt avbräck för tränarna Vedad Aganovic och Rares Bota.

”Vi tror det blir en sevärd match mellan två spelande lag. Båda lagen vill hänga med i toppstriden och då måste båda gå för tre poäng.” säger Kronängs Vedad Aganovic.

Även hans kollega i Kinna är införstådd med vikten av matchen.

”Kronäng är ett riktigt, riktigt bra lag som vi har respekt för men som vi måste slå för att kunna behålla avstånd till lagen bakom oss. Det kommer bli en rolig match, synd bara att skadelista är lite för lång för att det ska vara optimalt men det är bara att gilla läget och köra på.” säger Mathias Strinäs.

Kinna saknar spelande tränarduon Strinäs (korsbandsopererad), Fredrik Ekvall (foten), Oliver Persengård (knät), Oliver Warnerfeldt (sjuk) och det senaste tillskottet på skadelista är kaptenen Philip Karlsson som ramlade olyckligt på träningen och bröt tummen.

Detta är minst ett par avbräck för mycket och jag väljer att tro på Kronäng.

Tips: 4-2.
——————————————–

Fritsla IF – Sandared/Sjömarken
S/S klappade igenom ordentligt senast hemma mot Limmared (1-6) och är säkert revanschsugna. Samtidigt har man inte så mycket att spela på medan Fritsla måste ha tre poäng ikväll för att fortfarande ha en chans att klättra upp på kvalplats.Jag tror att motivation slår klass ikväll.

Tips: 3-2.
————————————

Bollebygd/Olsfors – Högvads BK
Vid seger ikväll är B/O i princip klara för spel i femman även nästa år. En sådan här chans missar man inte. Hemmalaget vinner.

Tips: 4-1.
———————————-

Bergdalens IK – Borgstena IF 
Bara seger som räknas för BIK som kanske inte är så sugna på ett år till i sexan. Man löser en ny trepoängare ikväll och klättrar upp på en andra plats.

Tips: 7-0.
———————————–

Töllsjö IF – Hedareds BK
Vinner Töllsjö ikväll då har man chansen att vid vinst i nästa omgång mot Bergdalen vara med i kampen om en kvalplats ända till slutet. Poängtapp mot Hedared och då är det kört. Hedared är i en liknande situation men jag tror att Rasmus Johansson-ledda Töllsjö löser detta.

Tips: 3-2.
————————————

Rävlanda AIS – Horreds IF
Vilken match! Hade inte jag haft en tacokväll inbokad så hade jag tagit mig ut till Rävlanda ikväll. Det kommer bli tufft, på gränsen till fult. Jag ser ingen given segrare i den här drabbningen. Oavgjort.

Tips: 1-1.
————————————–

Hajoms IF – Svenljunga IK
Kan Hajom ta vara på ett eventuellt poängtapp för RAIS och Horred? Jag är tveksam, tror att SIK har en del kvalitet i laget som hemmaspelarna kan ha svårt att hantera. Gästerna överraskar och vinner detta.

Tips: 2-3.
————————————-

Ljungsarps IF – Tranemo IF
TIF är för bra för att ligga i mitten av tabellen men frågan är om man orkar tända till när man är för långt ifrån toppstriden. Luktar oavgjort lång väg.

Tips: 4-4.