Blogg

Kronäng värvar in rutin

Att Mathias Strinäs tar över Kronängs herrlag blev klart tidigt i höstas men det har varit ganska tyst kring laget. Ett samtal senare inser man att skenet bedrar och att det har jobbats stenhårt under vinteruppehållet.

Och när man hör namnen på de nya så kan man inte låta bli och bli imponerad.

På ledarsidan utökas staben med ett nytt namn. Ulrika Sandberg kliver in som hjälptränare.

  Kristoffer Björk fick sin målvaktsuppfostran i Elfsborg innan flyttlasset gick först till Dalstorp och sen till Örgryte. Där blev det inte så många matcher på de fyra säsonger som han tillhörde klubben, däremot två utlåningar till Grebbestad och Skoftebyn.

  – Vi får in en mycket rutinerad och meriterad målvakt som är verbal och kan styra hela backlinjen, säger Strinäs.

  Och i de nämnda backlinjen hittar vi ytterligare två nya namn. Carl Ericsson från Brämhult och Philip Karlsson från Byttorp är två tuffa herrar men mångårig rutin från spel i fyran och femman.

  Och längst upp på topp hittar vi fjolårets stora utropstecken från Somali FF, Yonis Abdi.

  – Yonis är kompis med en i laget och ville komma och testa. Stor, stark och målfarlig är han helt klart, berömmer Strinäs men också tillägger att Yonis inte är klar för laget än.

  På minussidan finns Anton Oscar och David Hansson. Anton har skrivit på för Vårgårda och David för Hestrafors, beslut som tränare Strinäs tycker är helt rätt.

  – Ska spelare lämna då ska de lämna för spel högre upp i seriesystemet, säger Strinäs avslutningsvis.

  Dessutom är långtidsskadade Renzo Dinegro och Hampus Gustavsson tillbaka i träning. Laget spelar sin första träningsmatch 11/2 mot Byttorp.