Blogg

Isses hörna: Yarsuvat, Rångedala, Nino..

Som ni har säkert märkt så söker vi fortfarande ett passande format för den här bloggen. Vi försöker spotta ut så många nyheter från lokalfotbollen som möjligt men samtidigt vill vi bjuda på lite annat också och därför börjar vi med ”Isses hörna”. Tanken är att jag ska kunna lufta lite tankar, åsikter och ibland även känslor om det som händer i lokalfotbollen. Förhoppningsvis kommer Bosse (Mikael Boström) att ta efter och köra någon typ av ”Bosse dribblar tills han dör”-kolumn. Vi får se. Sen har vi också vissa förhoppningar om att få med några gästskribenter som skulle vilja dela med sig lite goa historier från förr..
—————————————————————————————————————————

Rickard Yarsuvat blev klar för Syrianska idag och det betyder att Norrby tappar en pålitlig målskytt som har stått för 32 fullträffar de senaste två säsonger. Sedan tidigare tappade man Alen Krasnici som varit tvåa i interna skytteligan både 2014 och 2015 och man är fortfarande inte överens med Mattias Strinäs som gjorde lika många mål som Krasnici i år nämligen åtta stycken.

Detta innebär att kraven på nyförvärven Victor Rotting och Hampus Gustavsson ökar. Klarar de av att ersätta den flyktande trion(?) som stod för 28 av Norrbys 44 mål förra året? Eller kommer fotbollsutskottet att börja titta efter ytterligare förstärkningar på anfallssidan? Får vi se Bella hoppa in om det skulle börja gå åt skogen? Troligtvis inte men man vet aldrig, större under har skett..

  Tillbaka till Yarsuvat. Att han får chansen i Superettan igen var väl knappast någon högoddsare. Med rätt tränare som har fullt förtroende för Ricky och som vågar spela honom i en renodlad anfallsroll kan det bli hur bra som helst. Tvåsiffrig målskörd är ingen omöjlighet för Yarsuvat som har en sällsynt förmåga att nästan alltid få sina avslut på mål.

  —————————————————————————————————————————

  AP&T cupen till helgen, en cup som spelas på konstgräs i den någon udda niomanna spelform. Det väcker gamla minnen till liv. Året var 2012, jag och min bättre skribenthälft Bosse spelade i Rångedala på den tiden. Vår vasse forwardveteranen Jesper Mild gjorde 1-0 mot Hällstad i premiärmatchen. Detta blev vårt enda spelmål i den cupen. Hur det gick? Vi vann hela cupen!

  Resterande två matcher i gruppspelet blev det 0-0 i och det räckte till en andra plats. Sen fick vi sitta i fyra timmar och vänta på vår kvartsfinal mot Dalstorp och vi var inte direkt optimistiska inför den, vi åkte in till Ulricehamn, åt pizza och gnällde om hur ont vi hade i våra otränade kroppar.

  Mot Dalstorp var taktiken klar, håll tätt bakåt och hoppas på att Jeppe eller Foureaux eller på svenska ”Forro” skulle kontra in nån boll. Det blev 0-0 här med och vi vann på straffar. Semifinalen mot Limmared såg likadant ut, vi höll tätt bakåt, skapade ingenting framåt och vann sen på straffar. Finalen mot Gällstad? Jajamän, samma visa där. Tätt bakåt, inget framåt och prickfritt skytte från elva meter. Jag tror att aldrig någonsin har ett lag förtjänat en cupseger mindre än vad det var fallet med oss det året. 1-0 i målskillnad på sex matcher. Det du..

  405916_10150502775737261_309223193_n

  Men det var inte riktigt slut där än. Året därefter åkte RIK till Ulricehamn utan mig den här gången och försvarade titeln från 2012. Inget publikfriande spel den här gången heller men 4-2 i målskillnad var ändå lite mer acceptabelt än 1-0. 🙂 Finalen? Seger mot Gällstad igen på straffar. 🙂

  2014 tog man sig till finalen igen i AP&T cupen men den här gången ändrade arrangören reglerna, det blev inga straffar och man förlorade mot Tranemo på ”Golden goal”…
  —————————————————————————————————————————
  Att Nino Osmanagic förlängde med Norrby har vi av någon konstig anledning inte skrivit något om. Nino gick från att vara en dribbler som många gånger dribblade för dribblandes skull (med andra ord han var väldigt ineffektiv i sitt spel) till en bolltrygg grovjobbare på Norrbys mittfält som gav laget massor med energi och som kommer bli oerhört viktig i år igen. Blir nyförvärvet Medi Dresevic kvitt sina ljumskproblem så får Norrby två centrala mittfältare som bör kunna komplettera varandra väldigt bra. Det skulle vara väldigt gott för deras anfallsspel för att då kan Mackan Översjö flyttas upp som anfallare på permanent basis..
  —————————————————————————————————————————