Blogg

Isses hörna: Use protection!

En ny vecka på inkommande och snart säger vi farväl till januari. Man märker att det har blivit ljusare ute även om hösten verkar skita i att flytta på sig och lämna plats åt vintern. Så länge inte vintern börjar jävlas med våren så funkar det för mig. Februari betyder också att man börjar spela träningsmatcher och helt plötsligt börjar världens längsta försäsong kännas meningsfull. Men innan dessa börjar ska vi följa färdigt Borås AIK:s resa mot SM-slutspel i futsal. Laget är redan kvalificerad för det vilket gjorde gårdagens match mot jumbon Skövde United till en avslagen historia. Man hade 2-0 med fyra minuter kvar av matchen men oskärpa och halvljummen inställning gjorde att gästerna kunde både hinna ikapp och gå förbi men Younes Raisi kunde med sitt andra mål för dagen rädda upp det lite och det blev 3-3 till slut. Nu har man två matcher kvar innan det är dags att presentera sig för hela Sverige då både semifinalerna och finalen kommer sändas i TV4. Semifinalerna spelas på hemma- och bortaplan för att sedan avslutas med finalen i Helsingborg.

 Så här spelas slutspelet:

Semifinal 1 spelas den 18 februari. Match 1 klockan 15.00 och match 2 klockan 17.30.

Semifinal 2 spelas den 25 februari. Match 1 klockan 15.00 och match 2 klockan 17.30.

  Herrfinal: 4 mars i Helsingborg klockan 15.30

  Damfinal: 4 mars i Helsingborg klockan 13.00
  ——————————————————————————-

  Ett lag som inte lär ha med SM-slutspel att göra i ett par år framöver är IFK Söderhamn. Kommer ni ihåg våra hjältar som har släppt in 156 mål på två matcher? Träning gör färdighet sägs det och de lär ha tränat på försvarsspel under veckan för igår blev det ”bara” 1-26 i baken när man stötte på Hallstahammars SK FK. Lars Lagerbäck hade sagt att man släppte in cirka 65% mindre mål än i föregående match och hade kanske till och med berömt försvarsinsatsen. Men skämt åsido, vad är detta? Det känns oerhört oseriöst att ha med såna lag i seriespel. 10-361 i målskillnad på nio matcher? Hur kul är det att komma hem och få frågan hur det gick i matchen? Detta är kanske någon typ av experiment, se hur mycket motgång en människa kan tåla? Inte vet jag men jag hoppas för sportens skull att det här är bara en engångsföreteelse om man nu vill värna om SFL:s och den svenska futsalens varumärke.
  ———————————————————————————-

  En annan som inte lär spela futsal på länge skriver dessa rader. Tanken var att vi bara skulle spela lite på skoj men problemet är att jag inte har några kompisar som tar fotbollen på skoj. Två lattjopass under helgen som var tänkta som ”bli svettig, snacka lite skit med gubbarna och undvika få ont” förvandlades snabbt till matcher på liv och död där bara segrar räknades. Det hela slutade med ont i ljumskarna, ryggen, benhinneinflamation och vrickad fot. Och som ni ser på bilden var man osmart nog och sket i benskydden.

  Tur man inte hann till morgonserien i Boråshallen i fredags, då hade man nog fått stanna hemma från jobbet idag.
  —————————————————————————————-

  I brist på fotboll fick man hitta andra sporter att lägga tiden på. Basket i lördags och skidor igår blev till två härliga familjeutflykter. Barnen uppskattade basketen mest men det var det nog time-outunderhållningen med cheerleaders som fick dem att tycka så. Hade de brytt sig lite mer om spelet så hade de också förstått att det där som hemmalaget presterade i lördags var under all kritik men det lämnar vi över till basketbloggen. Världscupen i skidor i Ulricehamn var en publikfest men när man har en fyra- och en treåring med sig kan det vara lite svårt att insupa stämningen. Ändock var tjejerna jätteduktiga även om de inte riktigt fattade varför det var tyst i 6-7 minuter för att sedan alla skulle klappa när några snoriga vuxna svischade förbi i några sekunder. Jag älskar att se det på tv (tummen upp för Jacob Hård!) men att se det live med så mycket folk på plats var väl så där. Men det är bara jag det.
  —————————————————————————————
  Dino insisterar att vi ska göra om bedriften nästa helg igen dvs lira inomhus två dagar i sträck. Då får jag ringa till Bosnien och be om ett par såna här..