Isses hörna: Futsallandslagets fiasko

Skadeglädje är den enda sanna glädjen, sägs det. Jag vill klargöra att den här hörnan har inte för avsikt att vara skadeglad men jag har jävligt svårt för att hålla mig från att säga ”va vare jag sa?”.
Jag pratar givetvis om futsallandslaget. Man mötte Montenegro igår i första matchen i förkvalet och det gick väl.. så där. Matchen slutade 11-4 till montenegrinerna som visade upp stort taktiskt kunnande, man minimerade sina egna och spelade enbart på våra misstag. Och de misstagen var djävulskt många ska ni veta. Jag tror att max två av MN:s mål var produkt av uppbyggda anfall, resten var ju omställningsmål när Sverige tappade bollen högt upp i banan. Fruktansvärt lågt bolltempo, dålig rörelse och bristande fantasi genomsyrade den här insatsen och man kan inte låta bli att undra hur f-n tänkte förbundskaptenen vid uttagningarna när han struntade i att ta med åtminstone någon spelare från Borås AIK.

Man kan tycka att jag är lokalpatriotisk när jag skriver så men faktumet kvarstår, Borås AIK är Sveriges målgladaste gäng, man ligger tvåa i serien och spelar den typ av futsal som förbundskaptenen eftersträvar (pressa högt upp i banan t ex).
– Vi åker ned och möter internationellt motstånd, och det är stor skillnad mot SFL. Alla som är med, förutom Bagger, har erfarenhet och vet vad det handlar om.
Så här förklarade han sin uttagning för någon vecka sen. Igår var det just Robert Bagger som var Sveriges bäste med sina två mål trots begränsat med speltid.

Det som förbundskaptenen inte verkar ha förstått är att dagsformen spelar roll, att man inte kan leva på gamla meriter hur länge som helst. Och det lustiga är att han efter matchen säger så här: ”Det är inte bara resultatet som gör mig så här besviken, utan prestationen svider mer än resultatet.”
Och då pratar man alltså om en trupp som i stora delar består av spelare som inte presterat under hela säsongen. Man spelade helt utan självförtroende vilket är precis det som kännetecknat IFK Göteborgs spel under året och ändå har de fem man med i truppen.

  Ikväll väntar en betydelselös match mot hemmanationen Gibraltar. Känslan är att det är sista matchen för rätt många i det här (kompis)gänget.

  ————————————————————————————————-
  Äspereds IF tog hem STT cupen. Jag är inte förvånad, man har fått en duktig taktiker i Stellan Översjö och man haren kompetent trupp sedan tidigare. Att de åkte ur femman ifjol var rätt ofattbart för mig men ibland hamnar det lite grus i maskineriet. I ÄIF:s fall var det väl hela Copacabana som hamnade däri men i år tror jag man tar revansch och vinner sexan.

  ———————————————————————————————–
  Vi körde igång med Elfsbogs flickakademi förra veckan. Vi samlade 32 (av 34) tjejer på Björkängsvallen och körde ett tvåtimmarspass. Framöver kommer vi vara på Kransmossens andra plan som inte skottas så ni som har kontakt med Gud be honom hålla jämna veckor snöfria resten av våren.

  ———————————————————————————————–
  Avslutningsvis kan jag berätta att jag är bortrest de kommande tre veckorna. En resa till Kalifornien stundar, en resa som bokades redan i juli långt innan det var klart vad jag, Obama och Trump skulle ha för oss i slutet av januari. Det står ingen fotboll på schemat då MLS har uppehåll men jag hoppas ni håller mig uppdaterad med nyheter från era klubbar. Givetvis följer datorn med och bloggen kommer uppdateras i mån av tid. Tips emottages på Ismet.Tursic@hotmail.com. Ciao!
  ———————————————————————-