Blogg

Isses hörna: En riktig ultimainsats av Norrby

Norrbys insats i träningsmatchen mot Husqvarna FF (förlust 0-4) igår lämnade väldigt mycket i övrigt att önska. Man lämnade stora ytor mellan lagdelarna i försvarsspelet och man gick in i pressen en och en. Det var inte mycket bättre när man hade boll, trubbigt anfallsspel med Skhelqim Krasniqi och Gzim Istrefi på topp mot ett lågt spelande HFF gav inte mycket. Krasniqi trivs bäst när det finns ytor bakom backlinjen medan Istrefi är kanske lite mer nyttig något lägre i banan där han kan vara med i uppbyggnadsfasen.

Det blev inte så mycket bättre längre ner i banan, mittfältet och backlinjen kändes inte samspelta än och med Markus Översjo, Medi Dresevic och Niklas Savolainen på bänken fanns det ingen som tog riktigt tag i det mot division I-laget Husqvarna som visade allt det som Norrby saknade för dagen.

Man ska inte dra för stora växlar av en träningsmatch men vissa varningsklockor bör ringa redan när det kommer till lagets nyförvärv. Patrik Pettersen och Meriten Qoraj kom in med en halvtimme kvar och de gjorde inte en människa glad med sina insatser. Alibilöpningar åt båda håll där man springer för att det ska se bra ut medan man i själva verket inte bidrar med något vettigt, Nu vet man inte om de spelade på fel positioner, om de sovit eller ätit dåligt eller om det finns någon annan vettig förklaring till insatsen men är man ny i ett lag och laget ligger under med ett par bollar när man kommer in då ska man f-n se till att försöka bidra så mycket man bara kan. Qoraj hade inte en enda maxlöpning varken framåt eller bakåt och då pratar vi om en spelare som åtminstone ser ut att vara en renodlad ytter. Det är rent ut sagt dåligt.
————————————————————————–

  Borås AIK tog sig till SM-final i futsal i lördags. Mycket publik på plats, två mål till godo från första matchen och självförtroende på topp gjorde att det fanns förutsättningar för en riktig fotbolls.. sorry, futsalfest.  Det slutade med maxpuls på alla oss som hejade på hemmalaget. Matchen slutade 1-3 trots en 1-0 ledning med tolv minuter kvar. Man gjorde allting rätt fram tills dess och jag skrev i min block att detta var BAIK:s bästa defensiva insats genom tiderna men sen hände något. Man slutade springa, anfallen blev för korta och Örebro tilläts komma in i matchen. Man kom undan till slut med nöd och näppe men det var ju verkligen på håret. Hade man satt sina chanser i första så hade man förmodligen aldrig hamnat i det läget som det blev på slutet. Men man redde ut det hela och nu är det SM-final som stundar för Borås AIK. Futsal må inte vara någon monsterstor idrott i Sverige än men en SM-final är en SM-final, det är ju stort att få spela om titeln ”bäst i Sverige”. Man möter IFK Uddevalla, ett lag som spelar sin tredje SM-final och som hade med fem spelare i den senaste landslagstruppen. Min prognos? 55-45 i Uddevallas favör men självklart håller jag tummarna för gubbarna i rött.

  Finalmatchen spelas i Helsingborg på lördag.
  —————————————————————————

  Det har spelats en hel del träningsmatcher i helgen. Dalstorp fortsätter köra över division III-motståndare, 4-0 mot Värnamo Södra förra veckan blev till 5-0 mot Gnosjö i helgen.

  Ett annat lag som spelade mot ett division III-lag var Vårgårda IK. Matchen slutade 1-1 och boråsarna Albinot Rexhepi (fd BAIK) och Isac Spanedal (Brämhults IK) gjorde sina första minuter i VIK.

  Kronäng slog Södra Ving med 3-2 i en match som, enligt rapporterna, bekräftade de man redan visste, att SVIF kommer klara sig väldigt bra i årets division IV. Nyförvärven Mikael Andersson, Mark Källqvist och inte minst Lukas Johansson kommer bidra med ännu mer stadga och tyngd i laget som i princip pulvriserade allt motstånd i mellerstafemman ifjol.

  Nästa helg börjar DM och det blir lite roligare att följa matcher som gäller något.
  ———————————————————————————–

  Träffade på två gamla Norrbyiter på matchen igår, Göran Sjöhage som det alltid är glädjande att träffa och Jörgen Carlsson som det alltid är… hmm… spännande att träffa på. 🙂
  Jörgen tyckte att bloggen inte ska skriva om Norrby mer nu när man tillhör svensk fotbolls elit. ”Du måste förstå att vi är elit nu, du ska inte skriva om oss i ultimabloggen”, sa han. ”Så länge du är kvar i föreningen förblir ni ultima”, svarade jag. Vi fick oss ett gott skratt men det tystnade ganska snart när Husqvarna gjorde 1-0.

  Sprang på Sjöhage efter matchen. ”En riktig ultimainssats”, tyckte han. Jag höll med.
  —————————————————————————————————–