Blogg

Isses hörna: Det är gött att ha fel ibland

Norrby vann första kvalmötet mot Assyriska FF med 2-0 och nu har man ett bra utgångsläge inför returen i Södertälje. Hur det såg ut? Försök o häng med nu.. 🙂

Pigg inledning av Norrby som satsade på fart på kanterna med Shkelqim Krasniqi och Adam Ståhl från start i ytterpositionerna. Man startade matchen väldigt aggressivt med Nino Osmanagic i spetsen. Men det tog ungefär en knapp kvart innan gästerna fick grepp om matchen utan att man för den delen skapade några farligheter. Och så skulle även resten av matchen se ut, Assyriska ägde bollen men var direkt trubbiga framåt. Det såg inte ens ut som om de försökte eller om de hade någon idé hur de skulle möta ett tajt åttamannamur som Norrby ställde på 35 meter från egna målet. Första halvek hade väl ett par halvlägen men ingenting värt att skriva om. Norrby kändes stabila bakåt men framåt hade man alldeles för korta anfall för att etablera något tryck på gästerna.

Tränaren Simon Eriksson bytte ut Shkelqim Krasniqi i halvlek och satte in Alen Krasnici som tidigare år varit en pålitlig målskytt. Alen har en tung säsong bakom sig, våren spenderade han i Brummundal i norska tredje ligan och han kom hem i somras. Han har fått begränsat med speltid och de minuterna han fått har han inte riktigt tagit vara på. Men idag skulle det bli annorlunda.

  I andra halvlek fick vi se en liknande matchbild men nu kändes det som om Norrbyanfall blev fler och framförallt längre. Uppspelen som i första halvlek satt på huvudet på Assyriskas mittbackar började hitta till Marcus Översjö som kunde hålla emot och passa bollen till sina medspelare. I 70:e minuten kommer det ett inlägg från höger, Niklas Savolainen bröstar ner den till Alen Krasnici som ensam med målvakten Robin Malmqvist gör 1-0. Borås Arena eller i  alla fall en större del av de dryga 1300 i publiken exploderar i enorm glädje. Kanske inte helt rättvist men vem bryr sig.

  Direkt efter avspark satte Assyriska enormt tryck på Norrby som halvomedvetet föll ännu djupare ner på egen planhalva. Högerbacken Kardo Aso hade en del problem och gick nästan på knäna ett tag då Assyriska kom i våg efter våg på hans kant men man redde ut det. I 79:e slår Nino en perfekt frispark från vänster, Niklas Savolainen når högst på den och trycker in 2-0. Hur snyggt som helst! Assyriskas desperation blev påtaglig, man trycker upp allt man har men utöver ett par vassa skott utifrån (var av ett var på väg mot krysset men Mergim Krasniqi mirakelräddade) skapade man inte så märkvärdigt mycket mer. Däremot var Ricky Yarsuvat nära att göra 3-0 men hans avslut smet ett par decimeter utanför.

  Efter 94 minuters spel blåste domaren av matchen men det var inte slut där. Bortafansen såg till att den här matchen skulle få en tråkig avslutning. Först kastade man in en bengal som så när träffade Norrbymålvakten Mergim Krasniqi för att sedan också försöka ta sig in i sina egna spelares omklädningsrum. Ett gäng på cirka 60 supportar tog sig in i foajén men där blev det stopp då polisen och ordningsvakter var snabbt på plats.

  Strax därefter kom kaptenen Linus Malmborg, tränare Charbel Abraham och ytterligare en klubbrepresentant och även om stämningen stundtals var hetsig så var det ändå aldrig riktigt någon fara att det skulle eskalera. Efter cirka en kvart som handlade om bl a att spelarna struntade i att tacka fansen efter matchen gick de iväg till bussen. På vägen dit kastade man ett tiotal bangers och skrämde livet ur en dam och hennes lilla hund. Tufft..

  Norrbyspelarna då.. Mergim var magisk i mål, Medi och Nino minst allsvenska i sitt spel. Savvo slet som ett djur men visade också enorm känsla vid båda målen. Ricky sprang till Borgstena, Översjö till Herrljunga. Tränaren Simon Erikssons uppställning med två snabba yttrar och med Medi tillbaka i backlinjen var klockren. Hatten av! Assisterande Simon Rudbäck såg märkbart lugn ut.

  – Varför ska jag inte vara lugn? Jag vet vad killarna kan och jag vet hur Assyriska spelar. Finns inget att vara orolig för, sade han direkt efter matchen.

  – Jag läste vad du skrev Icha, är du nöjd nu?, skrek en glad Medi Dresevic.

  Jag tänkte jag skulle skoja med Nino Osmanagic och ställde mig framför honom i spelargången. Han lyfte inte upp blicken och var på väg att gå rätt igenom mig. När han såg att det var jag sprack han upp i ett leende och en enorm ”SÅ DÄR JA!!!” 

  – Det var på tiden, sade Alen Krasnici om sitt eget mål. Det är bara att hålla med.

  Norrbys startelva: Krasniqi – Kardo Aso, Dresevic, Watson, Hodzic – Krasniqi, Savolainen, Osmanagic, Ståhl – Översjö, Yarsuvat.

  Returen spelas till helgen. Preliminärt blir det på söndag men det kan faktiskt bli redan på lördag då matchen mellan Syrianska och Vasalund blev uppskjuten idag och det kan ställa till det för Assyriska och Norrby.