Blogg

Hörnan: Unga Elfsborg för starka för RSK

Rydboholm stod emot bra i dryga fyrtio minuter, fram till dess hade man också matchens vassaste chans när Simon Jarl prickade ribban. Men de sista fem tappade man fokus rejält och då straffades man direkt via två mål av Marokhy Ndione.

Tio minuter in i andra reducerade man, en misslyckad rensning nådde Daniel Koski som satte bollen i öppet mål. Och då började RSK:s bästa period i matchen. Man hade ytterligare ett par riktigt bra lägen samtidigt som Elfsborg hade också sina chanser när matchen öppnade upp sig.

Men med dryga tjugo kvar satte Jesper Sandberg 3-1 efter en fin framspelning av Joakim Engström och även om Rydboholm försökte trycka på så var det ändå rätt bekväma sista tjugo för de gulsvarta.
———————————————
Norrmalms IK tog emot Borås GIF i ett äkta Boråsderby. Gästerna visade sig strået vassare och vann till slut med 2-1. Målskyttar Danijel Krnjic och Helder Soares för GIF medan ”zebrornas” enda mål gjordes av Magnus Lannehed.
———————————–
Dalsjöfors GoIF vann mot Sparsörs AIK igår med 4-2. GoIF hamnade i underläge efter en kvart men sen bombade man in fyra bollar på tio minuter och därmed avgjorde matchen. Man tappar väl knappast en fem poängs försprång på tre matcher?

Målskyttar igår blev Jesper Johansson, Kalle Karlsson, Henrik Rönnfalk och Oskar Andersson. SAIK:s mål gjordes av Max Lindgren och Fredrik Bornefalk.
———————————-
I damfyran vann Äspered borta mot Kronäng med 3-1. Miie Wiik var tillbaka mellan stolparna i ÄIF och då klev Maria Fors fram och satte ett äkta hattrick för bortalaget. Emma Pettersson tröstmålade för gästerna.
———————————-
”Friscobröd? Inte undra på att vi inte har råd med nya bollar.” En RSK-spelare kommenterar de otroligt goda hamburgare som serverades på Sven Erikssonvallen igår.
———————————-
Dannike hade chansen att haka på i kampen om en kvalplats i Ulricehamnssexan men man klappade igenom hemma mot Marbäck och tappade en 3-2 ledning till 3-5 sista halvtimman. Nu är det väl bara Grimsås som har en realistisk chans att rubba Månstad som ligger tvåa.
————————————-
Vårgårda FK har inte så mycket att spela för i mellerstafemman, laget ligger en bra bit ifrån de båda strecken. För Annelund däremot stod väldigt mycket på spel och det speglade sig under hela matchen. AIF var hetare, hade mer vilja och kunde till slut vinna med komfortabla 5-1. Därmed lämnade man den negativa kvalplatsen till Hössna/Timmele.
————————————–
Slutligen, beröm till Rydboholms SK för genomförandet av arrangemanget igår. Det kändes verkligen som om alla slöt upp kring laget, 400 åskådare och otaliga funktionärer gjorde matchen till en riktig publikfest.

Att se ungdomsansvarige Mattias Gunnarsson sköta parkeringen och RSK:s starke man Lennart Ståhl fixa med grillen gjorde mig varm i hjärtat med tanke på det vi lyfte upp i gårdagens ”Hörna”. Det är ju just så här man måste göra om man vill ha en levande förening, ställa upp och dra sitt strå till stacken. Bra jobbat allihopa!
——————————-