Blogg

Hörnan: Trippelpet

Min egna futsalsatsning har fått sig en rejäl törn. Det som började så lovande och som gav suget efter mer blev till ett äkta hattrick i – petningar.

Det började med att Kronängs självutnämnde futsalgud Sanel Djuzel inte lyckades registrera en i tid för kvällens (numera inställda) match mot Sparsör. Jag blir spelklar på söndag 17/11 och får alltså vänta ytterligare en vecka på min officiella debut i Kronängtröjan.

Då tänkte jag att jag kanske kan vara med i Äspereds härliga gäng som lirar Knallen cup den här helgen. Jag är ju ändå liksom deras tränare, hur ska de kunna säga nej till en..

  Andreas Nyberg har ansvaret för futsalbiten så jag och min spelande assisterande Fredrik Lövhage kan lägga fokus på att göra slime med barnen respektive gå och kolla på BHC (BHC?? Ffs..).

  För att allt skulle gå ”by the book” valde jag att byta om och träna i onsdags för att visa mina skills för coach Nyberg. Jag slet på och kämpade mig igenom träningen men igår när det plingade till i luren så stod inte mitt namn på listan.

  Pet nummer två var ett faktum.

  Men pannbenet må vara svajigt när det kommer till mycket annat men när det gäller fotboll då jävlar alltså! Så jag hörde av mig till ett lag som jag lirat morgonserien med för fem-sex år sen.

  Morgonserien är en fruktansvärt rolig variant till fotbollen. Ni som undrade hur inomhusfotbollen spelades för 25 år sedan ska definitivt göra ett besök i Boråshallen en tidig fredagsmorgon.

  Filtboll, av de mindre tekniska kallad för ”Gröna faran”. Fem utespelare, spel med sarg och så får målvakten plocka upp tillbakaspel från sina medspelare.

  Grymt kul och även ruskigt bra nivå då en hel del gamla svunna stjärnor är med och lirar.Och jag tänkte att det fattas alltid folk på en fredagsmorgon kvart över sex så att där bör man kunna få chansen men…

  Det visade sig att gamla Intersportgänget hade gått ihop med ett annat lag för att kunna ha lite större spelarbas att luta sig mot. Så jag fick en ”Tack för visat intresse men nej tack.” för tredje gången på 24 timmar.

  Nu drog jag iväg ett sms till frugan att jag rensat i almanackan så vi kan mysa hemma ikväll. Hon har i alla fall inte tackat nej än..
  ————————–
  FC Lockryd är på jakt efter ytterligare en tränare. Laget som gick upp till femman i år behöver utöka sin ledarstab då nuvarande tränare Albin Händén inte kommer kunna lägga ner lika mycket tid i år.

  Så är du sugen på att vara med och coacha ett riktigt duktigt gäng hör av er till davidsson.lena@hotmail.com.
  ————————
  Tvärred/Vegby har gjort klart med nytt tränarpar inför nästa säsong. Det blir Jesper Levinsson och Robin Hultén som ska ta hand om Emir Bajrami och grabbarna.

  Båda två lägger alltså skorna på hyllan och kommer ratta T/V 2020.

  Samtidigt blev det klart att man tappar duktige målvakten Alexander Carlén till nyblivna division III-laget Ulricehamns IFK.
  ———————
  Rydboholms SK slutade i år i mitten av tabellen och tränarna Martin Backlund och Tobias Ekdahl valde att lämna. I dagarna blev det klart att laget kommer tränas av Magnus Dahlström och Patric Ternebrandt.
  —————
  Jan Berntsson och Liam Dixon är Redvägs tränarduo för 2020. Berntsson har inte tränat något seniorlag tidigare medan engelsmannen Dixon har varit med och spelat i år men kommer nu lägga fokus på tränarbiten.
  ———————–
  Händer det något i ditt lag? Har ni värvat eller tappat någon spelare? Hör av er på Ismet.Tursic@hotmail.com.
  ———————