Blogg

Hörnan: Överlägsna UIFK

Ulricehamns IFK:s damlag hade jag förmånen att följa på nära håll under förra året. Ett glatt gäng som verkade ha kul ihop som dock inte fick till det resultatmässigt. Man slutade väl på nedre tabellhalvan och jag vet att man inför i år bytte bort de två hypersympatiska tränare som hade hand om laget.

Efter att jag slutat i föreningen så tänkte man att en match mot UIFK i slutet av januari (eller om det var i början av februari) kan vara en passande uppgift för Flickakademins tjejer. Men..

Det hände något med laget under oktober-december. Det glada gänget hade förvandlats till ett gäng hungriga lejon som bara väntade på att bytet skulle slappna av för en mikrodel av en sekund. Och den här förvandlingen hade jag missat helt.

  Matchen fick spelas på en vattensjuk Borås Arena 2, stora delar av planen var bättre lämpade för vattenpolo än för fotboll men varken vi eller UIFK ville ställa in. Vi ställde upp med det bästa vi hade för dagen och det gjorde gästerna med.

  Utan att gå in på detaljer så kan man lugnt säga att den här matchen fick mig att tvivla på allt det jag har lärt mig under mina tolv år som tränare. Den slutade 7-1 för de randiga och jag satte mig i bilen efteråt och tänkte vad i h-e vad det där? UIFK framstod som tre storlekar större än oss i precis allt!

  Det är ju klart att planens skick passade bättre ett kontringsorienterat lag än vad det passade oss, det är ju klart att vi var hämmade då tjejerna knappt hade fått träna ihop innan de blev inslängda i en match men Ulricehamn IMPONERADE grovt i den där matchen.

  Minns också att jag försökte skriva något om den här matchen här i bloggen men jag fick inte ihop det, inte ens ett par dagar efter den.

  Först efteråt fick man höra om alla nyförvärv som man hade gjort och att man rustade upp laget för en framtida serieseger. Och jag tvekade inte en sekund på att det var fullt möjligt.

  Nu står de där, klara för division II och med förkrossande 116-7 i målskillnad efter arton matcher. Om det här laget räcker till för spel i division II? Svar ja.

  Stort grattis UIFK!