Blogg

Hörnan: Nystart

Måndagen är här och med den kom också regnet. Kan vara bra så det kyler ner Sjuhäradsfotbollen ett snäpp för den är riktigt jävla het för tillfället.

På alla sätt och vis bör kanske tillägggas.

Damfotbollen är ruskigt het för tillfället men Ladies corner får ni först på tisdag så håll till godo. Den här hörnan kommer handla om…. Ingen aning, vi får se vart vi hamnar.
—————————–
Vi kan börja med en tråkig nyhet, den här gången rör det futsalen och FC Paratodos, futsalgänget från Ulricehamn. Man har nämligen valt att dra sig ur division I.

  Serierna läggs om och blir färre vilket innebär att Paratodos har hamnat i division I Östra med bl a tre Stockholms- och två Norrköpingslag. Man ansökte om omplacering till den södra serien men nekades.

  – Detta är givetvis jättetråkigt. Futsalen växer men min känsla är att man har för bråttom med att göra det så proffsigt som möjligt. Jag tycker att förbundet sparkar undan benen på oss med detta och risken är stor att det blir fler föreningar som inte har råd att finnas kvar, säger Paratodos veteran Fredrik Bergman.
  —————————-
  Jag såg Mariedal mot Dalsjöfors igår, två lag som ska ha med den absoluta toppen i söderfemman att göra. Matchen slutade 4-4 och det är gästerna som ska vara gladast för det resultatet. Mariedal hade 4-2 med tjugo minuter kvar och ytterligare tre-fyra fina lägen att avgöra men man fick dela på poängen.

  Träffade också Mariedals Dardan Ibishi som jag råkade kalla för Arber. Nyförvärvet från division II-laget Vårgårda IK går på kryckor (meniskskada) och lär inte spela mer under vårsäsongen.

  Däremot fick man höra att Abdoulie ”Yanks” Bojang är på väg från BAIK till Mariedal. En fullvärdig ersättare på mitten för Ibishi i så fall.
  ————————–
  Norrby och Nino ”Ninja” Osmanagic är otroligt heta efter femte raka nollan. Såg inte matchen men förstår att man utstrålar enormt självförtroende och har en klar idé för hur fotbollen ska spelas.

  Med Nino i hans defensiva roll har man också fått en balans på mitten som man saknat mot exempelvis Mjällby och J-södra tidigare under året vilket möjliggör för ytterbackarna Jasen Khayat (för bra för Superettan!) och Alen Krasnici att fylla på framåt.

  Hur långt kan det räcka? Jag sade en kvart in i J-södra matchen att det kan räcka till en ”Leicester” men under de kommande 75 minuterna blev både Norrby och mitt tips bryskt överkörda. Det här var ju 21 april och Norrby har alltså inte släppt in ett enda mål sedan dess.
  —————————-
  Och det var hett igår när Elfsborg gästade Djurgården. Radetinac – Strand gick en andra rond (den första var nästan ännu värre när de möttes i cupen i vintras)  och trots att Strand vann den fighten så gjorde inte IFE det den här gången heller.

  Ska det vara rött på Buya? Det tycker jag. Det ska inte spela någon roll om det är en misslyckad cykelspark eller en armbåge som träffar och sänker en motståndare, sparkar man någon medvetslös ska det vara rött.
  ————————-
  När Nuno De Almeida kom till Elfsborg i vintras sade han att han skulle prata svenska inom tre månader. Vet inte om han lyckats med den bedriften men jag såg honom imorse på väg till jobbet med en matlåda i handen.

  Blir man mer svensk än så? 🙂
  ————————–
  Ikväll är det DM-match mellan Rydboholm och Norrby. Detta är den sista sextondelsfinalen och vinnaren får möta Horred.

  Matchen direktsänds på bt.se med start 19.15.
  ————————-