Blogg

Hörnan: Norrby kan bättre

Två veckors semester är över om några timmar och söndagskvällen spenderades på Borås Arena. Ett Norrby som gick till sommaruppehåll med fantastiskt många poäng för att vara Norrby mötte Halmstads BK lett av gamle Elfsborgstränaren Magnus Haglund.

Norrbys trebackslinje sattes under hård press direkt, framförallt när bollen gick till vänstermittbacken Jasin Khayat, där såg man ganska tydligt att Haglund har läst på och att man vägrade ge den duktige försvararen tid för att hitta på något kreativt.

Detta ledde till tveksamheter i uppspelsfasen som inte sällan blev till långa bollar mot fyrtornen i HBK:s backlinje. De gångerna man fick loss bollen på vänsterkanten blev det farligt eller ja, i alla fall fanns det en tendens till farligheter när vänsteryttern Dijan Vukojevic fick utmana sin ytterback.

  Halmstad såg hungrigare och framförallt tyngre i närkamperna i första halvlek, man vann i princip alla 50-50 dueller och när 0-1 målet kom i den 21:a minuten var det varken oförtjänt eller orättvist.

  Norrbys bästa och egentligen enda målchans på hela matchen kom efter en halvtimmes spel när Ricky Yarsuvats inspel nådde Robin Strömberg i straffområdet men avslutet gick rakt på HBK:s målvakt.

  Direkt i andra gjorde man ett byte, in kom Abdo Saidi istället för Jesper Brandt och tanken var väl att han skulle tillföra lite mer trygghet i det offensiva spelet. Det bytet höll på att ställa till det defensivt då Abdo fick också ”ärva” Jespers uppgifter på defensiva hörnor. Det blev en rejäl missmatch och HBK:s Peter Larsson kom till avslut två gånger om varav det första tog i stolpen.

  Med en halvtimme kvar kom också nyförvärvet Ivo Pekalski in och de dryga 700 i publiken fick åtminstone lite valuta för pengarna. Så många rätt på så kort tid har man inte sett sedan Daniel Eres trollade boll på Norrbys mittfält i slutet av 00-talet!

  Ivo är klassnyförvärv som med lite mer flås kommer bli någon att hålla i när höstvindarna drar in.

  Dessvärre blev det inga fler målchanser i matchen och HBK vinner välförtjänt. För Norrbys del blir det nu två bortamatcher, BP på lördag och GAIS nästa torsdag innan man tar emot Öster på sin hemmaplan. Det är alltså tre (för tillfället) bottenlag som man möter och då gäller det att se till att hålla dem bakom sig.
  —————————–
  Vilka som var bra igår? Mergim Krasniqi var stabil, backlinjen med både Nino Osmanagic (ut i 60:e) och Abbas Mohammad gjorde också en bra match mot den obehagligt snabbe Karim Sadat.

  Dijan Vukojevic gjorde också en godkänd insats samt inhopparen Pekalski. Robin Strömberg slet på bra men känslan är att både han och Dardan Rexhepi inte verkar komma till sin rätta i sina positioner.
  —————————
  Till BP-matchen återkommer kaptenen Niklas Savolainen från sin avstängning och med honom på mitten får man en annan driv i spelet. Dessvärre verkar skadeeländet aldrig ta slut för Wilhelm Ärlig som gjorde en jättefin försäsong men som varit utanför truppen under våren pga axelproblem och nu det senaste är det ljumskarna som krånglar.
  ————————–