Blogg

Hörnan: Normal igen

Fruktansvärt tuffa tider just nu för alla. Virusutbrottet och hysterin kring det har tagit över våra liv det senaste och vore väl naivt om det inte skulle vara så.

Allsvenskan, Superettan, internationella ligor, EM… Allting ligger på stand by för tillfället och vi har ingen aning hur det blir med vår kära sport.

Även på lokalnivå händer det saker, föreningarna ställer in inomhusträningar och vissa har även tagit paus från utomhusaktiviteter. De som har planerat träningsläger utomlands har i princip gett upp hoppet om att få träna i shorts och t-shirts i början av april.

  Vi i Äspered har tränat på som vanligt även om det fina snittet från feburari (19-20 spelare/träning) har krympt ner till sexton. Egna vattenflaskor gäller och vi kanske high five-ar varandra något mer sällan än vad vi gjorde för några veckor sen.

  I lördags spelade vi match, man fick besöka Råda utanför Lidköping där vi fick möta det nyblivna division IV-laget Vinninga AIF.

  Att vi körde vilse så pass mycket att vi hamnade på en gångbana med två bilar varav den ena var tre meter in på ett skidspår är kanske inget vi är jättestolta över men jäklar vad kul det var att ha en match att tänka på!

  Resan, försnacket, halvtidspeppet, spänningen i andra, hamburgaren efter matchen… Herregud vad man har saknat det!

  I sju timmar var man så långt ifrån allt som har med viruset att göra, visserligen körde man någon typ av ”gangsta-five”/fistbump istället för handskakning men ändå, det var ju fotboll på riktigt!

  Att förlora en väldigt jämn match sved men att få den här luftfickan mitt i det rådande kaoset var befriande och nästan nödvändigt. Och på fredag är det dags igen, då ska man åka till Trollhättan för att möta Halvorstorp i den sista gruppspelsmatchen.

  Hur länge det dröjer innan vi är tillbaka där vi var för några veckor sen vet ingen. Vi får dock hoppas att vi får behålla det lilla vi har idag ett tag till.

  Ta hand om er och era nära och kära!