Blogg

Hörnan: Måndagskortisar

Några snabba rader om helgen vi har bakom oss kommer här.
————————-
Sjömarkens damer förlorade derbyt mot Bergdalen i fredags (0-1) men man har ändå något att glädja sig åt. Talangen Izabella Bergström gjorde en efterlängtad comeback och spelade 90 minuter för hemmalaget. ”Bella” har tagit timeout från fotbollen i höstas men är nu tillbaka för att hjälpa de grönvita i kampen om att undvika nedflyttning.

En annan glad nyhet är att Elma Huremovic gjorde sina första femton minuter i Sjömarkens damlag. Försvararen har varit på landslagsläger med Bosniens F16-landslag tidigare i vintras.
——————————
Vad händer med Fristads herrlag? Trög start på säsongen och dessutom tappade man Edin Filipovic till Byttorp precis innan seriestarten. Det var inte nog med det, nu är också målvaktstalangen Hampus Falk klar för Norrby!

Hampus debuterade för Norrbys U19 igår när man spelade 2-2 mot GAIS och redan idag väntar träning med Superettanlaget.
—————————–
Är man Brämhultare då får man glädja sig åt damlagets framfart i division III. Sju poäng på tre matcher och starka 5-0 senast borta mot Östadkulle.

  Elva gjorda mål spridda på nio olika målskyttar skvallrar om väldigt många olika anfallsvapen.
  —————————
  Hassan Najafi och Jahid Jawid var två av fyra grabbar från Vårgårdas A-lag som voltade med bilen förra veckan. Bilen fattade eld och brann upp men de klarade sig relativt bra.

  Igår var de tillbaka på fotbollsplanen, Jahid spelade dryga åttio och Hassan sista tio minuter i VIK-seger hemma mot Nordvärmlands FF (2-1).
  ————————–
  DM-slutspelet pågår och vi är framme vid de avslutande matcherna i 1/16-delsfinalen. Byttorp gjorde en bra match mot Vänersborgs FK (division II) men föll efter förlängning med 1-3.

  Även Bollebygd/Olsfors mötte ett division II-lag från Vänersborg (VIF) och föll med 1-2.

  20/5 möts Rydboholm och Norrby i en match som ni kan följa antingen på plats eller via Bt.se.
  ——————————
  En man mer och 4-3 ledning i 89 minuter hade Somali FF mot Björketorp. Hur det slutade? 4-5. Först utjämnade gästerna på straff i 90:e och sen avgjorde Fredrik Johansson på övertid. Surt.
  —————————
  Det har spelats fem matcher så här långt i söderfemman och det har gjorts 46 mål på dessa fem. Givetvis höjs snittet något otroligt av BAIK:s 22-2 seger mot Brämhult men visst har det varit anmärkningsvärt många mål i den här serien.

  Och ikväll avslutas omgången med match mellan Byttorp och TÄFF. Den lär nog inte heller sluta mållöst.
  ——————————-
  Förresten, jag gav inte enough cred till Brämhults tränare Oscar Ingström som ändå valde att spela matchen trots 14 återbud. Genomsnittsåldern i laget som ställde upp var 15,4 år.
  ——————————-
  Det var allt för denna måndag. Imorgon är vi tillbaka med veckans lista. Ciao Ciao!