Blogg

Hörnan: Luften ur men vi kommer igen!

Beslutet som kom i fredags slog undan benen på en för en stund, tro inget annat. Man brukar själv känna att i slutet av mars börjar spelet stämma allt bättre, startelvan börjar utkristalliseras och det enda som återstår att jobba kvar med är finputs och den otroligt viktiga mentala biten.

Man vill att spelarna ska gå in i säsongen med en känsla av trygghet och oövervinnlighet, de ska inte se hinder utan möjligheter och de ska känna att deras verktygslåda är full till bristningsgräns så de alltid har rätt verktyg nära till hands för att luckra upp motståndarna.

Men.. Beslutet om uppskjuten seriestart spolade tillbaka tiden till svinkalla januari och en period som man trodde man lämnat för gott eller ja, i alla fall för i år. Känslan man fick när man insåg att vi är (preliminärt) tre månader ifrån seriestarten var knäckande. Men direkt efter den första chocken började en revanschlusta byggas på i en.

  Pandemin är global, den har tagit väldigt mycket ifrån oss men vi är ju fortfarande ganska lyckligt lottade jämfört med många andra länder. Att den tillfälligt tar fotbollen ifrån oss är jobbigt men det är ändå ett ganska litet pris som vi får betala. Och dessutom kommer vi, det är jag övertygad om, att ta den tillbaka.
  —————–
  Och när det pågår lockdown i de flesta ligor i världen kliver nya fotbollshjältar in i rampljuset. Jag såg matchen mellan FC Smolevich och Isloch. Ligan har länge dominerats av BATE Borisov som vann tretton raka titlar mellan 2006 och 2018 men ifjol tappade man titeln till Dinamo Minsk.

  I år har båda lagen inlett ligaspelet med två raka förluster och istället passar Isloch på att ta täten med full pott efter 1-0 borta mot Smolevichi.

  Så nu vet ni det.
  ——————
  Två andra lag som väckte väldigt stort intresse i helgen var, tro det eller ej, Dannike och Rångedala. Anledningen till det var att deras match var inlagd som spelobjekt hos spelbolagen och det gick tydligen att följa live händelseförloppet från en vindpinad Kransmossen.

  Folk från hela Europa lade till mig på twitter, bekanta hörde av sig från Bosnien, Polen, Tyskland, de ville veta hur ”Rangedalas” försäsong har sett ut, man undrade vad Dannike spelar för system och man ifrågasatte deras fysik då man släppte in sju mål i andra mot TÄFF sist.

  Det tyckte jag var ganska sympatiskt till en början, man tyckte att det fick väl vara dessa lagens ”five minutes of fame” men man fick lite ont i magen när man senare fick höra om att även dammatchen mellan Brämhults och Toarps U-lag fanns som spelobjekt och även om insatsen var ytterst begränsad så insåg man vilken desperation som råder hos spelbolagen och deras kunder i tider som dessa.
  ———————–
  Avslutningsvis vill jag gärna veta hur just ni kommer tackla uppskjuten seriestart. Tar ni uppehåll, kör ni individuell träning eller kör ni på som vanligt?

  Hör av er på Ismet.Tursic@hotmail.com.

  Ta hand om er och era nära och kära!

  Ciao Ciao!
  ——————————