Hörnan: Let's rock!

Igår blev det bekräftat att våra lokala serier ska spelas som det bestämdes redan i april, det vill säga en eller två omgångar innan sommaruppehåll och resten till hösten. Det blir en enkelserie vilket innebär att varje match kommer betyda oerhört mycket då det inte är så många poäng man spelar om.

Jag gjorde en rundringning till sju-åtta lag i division V södra herr för en knapp månad sen för att ta reda på hur de ställer sig till det här med två matcher nu och sen nytt uppehåll och omstart i augusti. Fem av dessa tyckte det var ett vansinne och jag måste säga att där landar väl även jag i den här frågan. Två tränare var tveksamma medan bara en ville köra igång så fort som möjligt.

Först och främst vill jag skicka ett stort tack till VFF som famlar runt i mörkret och som får förhålla sig till saker som de inte själva har någon kontroll över. Direktiv från olika håll som man ska ta hänsyn till samt en helt unik situation i världen gör inte deras jobb lättare direkt. Min känsla är att de har tänkt till och gjort allt de kunnat för att rädda tävlingssäsongen 2020 och det hedrar dem.

  Hade jag fått bestämma hade jag nog i princip blåst av 2020. Jag hade låst alla serier, inget lag går upp och inget åker ner. Det hade fått bli ett sådant år i år men som tur är så är det inte jag som bestämmer.

  Hoppas bara att alla tränare orkar stå emot när deras lagkapten kommer senare i höst och säger ”Jag är lite snuvig men jag kör på!” för det här viruset är inget man skojar bort. Vi i Äspered har haft folk borta med Covid 19-symptom och vid ett tillfälle hade vi till och med ett avbrott på en dryg vecka för att säkerställa att viruset inte hade spridit sig i truppen.

  Man är inte kaxig i dessa lägen, det här är inte en fråga om man ska sätta hög press eller om man ska falla och spela på kontringar. Du ska leda ett gäng vuxna män som förlitar sig på ditt omdöme medan du själv inte har en aning om det du gör är rätt eller fel.

  Så ja, det har varit en frustrerande tid men nu kör vi eller som antihjälten Al Bundy i ”Våra värsta år” brukar säga: ”Let’s rock!”

  Må alla håller sig friska och se till och tvätta händerna för bövelen!

  Ciao Ciao!