Blogg

Hörnan: Korta notiser om ditten och datten

”Bussen var inte parkerad vid straffområdslinjen, den var i knät på Mergim”, säger en bekant som såg Norrbys match mot Gefle. Jag såg bara målen och jag lider verkligen med grabbarna, även en pinne borta mot Gefle hade smakat mumma. Att ha 2-0 efter dryga 40 och sen åka hem tomhänt.. Hoppas man orkar ladda om till söndagens match mot BP.
—————————————
Isak Jansson, Skenes 15-åriga talang har en riktigt bra vecka bakom sig. Först kallad till P02-landslaget och sen första målet för säsongen när Skenes herrar krossade IFK Trollhättan med hela 7-0. En grym talang som har ögonen på sig från en rad klubbar högre upp.
———————————–
Både PeO Häggström och Stefan Strind slutar i Vårgårda efter säsongen. PeO har varit med på resan hela vägen dvs från division V och idag är laget på en stabil mittplacering i division II. Vem som ersätter dem är inte klart än men om jag får gissa så tror jag på Tobias Edenvik, tränaren i Fristad GoIF. Detta är, som sagt, en ren gissning.
———————————–
Och på tal om unga talanger.. Brämhults damlag ställde upp med nio startspelare som är födda -01 och -02 borta mot Ulricehamn (förlust 2-3). Alla nio är med i Elfsborgs flickakademi som undertecknad har privilegium att träna varannan vecka.
—————————————
Såg Elfsborg mot Kalmar på plats i söndags. Ingen rolig tillställning framförallt inte i andra halvlek när Kalmar var två klasser bättre än hemmalaget. Lilltösen var dock glad, hon fick en sittdyna, en flagga och en påse Bilar. Vad mer kan man begära när man är tre och ett halvt..
————————————-
Fick se på Twitter att Gerdskens Gabriel Blomgren åkte på en befarad korsbandsskada i matchen mot oss (UIFK) senast. Oerhört tråkigt och ledsamt. Jag hoppas innerligt att Töllsjöbördige Blomgren kommer snart tillbaka ännu starkare.
————————————–
Hade Medi Dresevic varit kvar på banan så hade Norrby aldrig säckat ihop. Han fick kliva av efter en halvtimme pga sjukdom.
———————————–
På tal om att säcka ihop, Borås AIK låg under med 0-2 borta mot Skepplanda i 74 minuter. Sen kom 3-0 målet och det rann iväg rejält, sista kvarten släppte man in fem mål och Skepplanda framstod som rena Barcelona anno 2009.
————————————
Stina Jensens frisparksmål i Brämhults förlust mot Ulricehamn i lördags höll världsklass.
————————————–
När du redan har fyra startspelare borta och sen bryter din kapten tummen på en träning då är det lätt att göra som BAIK gjorde sista kvarten mot Skepplanda men Kinna bet ihop, skickade ut det bästa man har för tillfället och det räckte för att slå Kronäng borta med 3-1 och skapa en liten lucka ner till lagen under kvalstrecket.
———————————————
Vem tar över Fristad om Edenvik lämnar för Vårgårda? Vågar man släppa ansvaret till den unga citatmaskinen Fabian Andersson eller plockar man in någon mer erfaren? Är Andreas Klarström sugen på att kliva in i en tränarroll? Vi har spännande veckor framför oss.
———————————————-
Träffade min granne i trappuppgången i måndags.

”Tjenaa”, sa jag.
”4-2, ha?”, svarade han och syftade på hur jag hade tippat Kronäng-Kinna.
”Ja, ibland tippar man fel. Var du med?”, sa jag.
”Nej, jag sträckte mig på uppvärmningen”, sa han.
”Jamen det var därför ni vann”, sa jag och skrattade vilket även han gjorde.

Att bo i samma trappuppgång som Kinnas mittfältare Mattin Najafi är som ni ser oerhört uppfriskande och givande.
————————————————–