Blogg

Hörnan: Hjärndöda anteckningar från Järncupen

Skene Järn cup gick av stapeln i helgen, en turnering med stark tradition som alltid lockar en hel del publik. Personligen är jag ingen större fan av inomhuscuper på den här sidan av vinteruppehållet, inomhusfotboll ska spelas innan jul tycker jag men det blev ändå en väldigt lyckad tillställning i Kunskapens hus.

Jag var på plats åt BT:s webb-tv räkning, vi sände slutspelet och där fick man se ett kvickt hemmalag ta sig hela vägen till final. Där mötte man ett kanske inte lika kvickt men otroligt skickligt Byttorp som tog tag i taktpinnen direkt, gjorde två snabba mål och som sen stängde matchen.

Byttorp blev välförtjänta vinnarna av årets upplaga och visade återigen att man är grymt duktiga på småytor. Avslutningsvis skickar jag med en toppfemma baserad på spelarnas insats i slutspelet.

  Rasmus Sahlberg – Byttorps IF
  Behövde inte slänga ihjäl sig direkt då utespelarna gjorde det mesta av jobbet men släpper man endast ett mål på nio matcher då har man gjort någonting bra.

  Malband Mohideen – Balltorps FF
  Den stora pådrivaren och bollvinnaren bidrog massor när BFF tog en fin fjärde plats.

  Jonathan Gilkes – Byttorps IF
  Blandade fina offensiva aktioner med plikttrogna löpningar hemåt slutspelet igenom.

  Fredrik Månsson – Skene IF
  Fin bollbehandling och bra positionsspel räcker för att komma med i den här femman.

  Alexander Jonsson Ekström – Byttorps IF
  Grande Alex bombade in mål sluspelet igenom. Gjorde dessutom ”sälen” efter en hemåtlöpning vilket var en av turneringens stora höjdpunkter.
  ———————-
  Hjärndöda anteckningar undrar ni, vad fan är det? Jo, det beskriver sinnestämningen man befinner sig i för tillfället. Den här texten skrivs 03:38 och om fyra timmar ska man iväg och jobba och försöka samverka med andra människor.

  Den här jäkla USA-resan har sabbat mig totalt den senaste månaden, först hade man bekymmer med jetlagen där och nu när man är hemma är det ännu värre. Man somnar åtta på kvällen och vaknar alltmellan två och fyra.

  Det kommer dröja länge innan jag sätter mig på ett flyg över Atlanten igen.
  —————–
  Ikväll drar Äspereds försäsong igång. Ett annat upplägg än tidigare år innebär tre träningar i veckan med stor variation där målet är att glädjen ska få gå före det taktiska under de mindre roliga månaderna av året. Rätt eller fel, det vet vi först i oktober.
  ———————–
  Isac Spanedal verkar lämna Vårgårda och är närmast division I-laget Qviding. Enligt bloggens källor kommer den 21-årige yttern bli klar för sin nya klubb inom kort.

  Lycka till Spane!
  ——————–
  Avslutningsvis, ett meddelande från Elfsborg. Man söker bollvärdar, fair play och flaggbärare till sina matcher.

  Man har tre olika matchuppdrag beroende på ålder för laget. För att ansöka, fyll i vilket av dessa tre uppdrag som det gäller samt vilken av vårens matcher ni önskar. Det går att önska senare matcher men de har än så länge bara preliminära datum.

  Mer info och länk till ansökan:https://member.myclub.se/pub/forms/6722/gvGGqSXztB/

  Det finns även en möjlighet att vara matchens förening, då tar en förening alla tre uppdragen på samma match och får ett större antal biljetter på sittplats gemensamt. Föreningar som önskar vara matchens förening har förtur i urvalsprocessen av matcher och får en större exponering i IFE:s kanaler.

  För att bli matchens förening, maila eric.sjölin@elfsborg.se med önskemål om match.
  ——————–