Blogg

Hörnan: Helgens tio hetaste

Ni missade väl inte derbyt i onsdags mellan Sparsörs AIK och Fristad GoIF? Gästerna vann med 2-1 efter ett snöpligt självmål men med tanke på vilka lägen man hade sista kvarten så var det väl inte helt oförtjänt.

Fantastiskt fin publiksiffra (379 betalande) och solsken kompenserade för utebliven underhållning för om man ska vara helt ärligt så var detta en ganska medioker match som varken någon av tränarna kan vara helt nöjd med.

Men publiken fick ändå se enormt mycket hjärta i varje närkamp och det finns något befriande över det i en tid där vi alltmer pratar om possession, inre och yttre korridorer, arbetssätt, principer och sub-principer. Här var det mer ”Skit i allt, bara skicka långt, gå på skarv och hoppas på att andra bollen studsar rätt.” Och jag tyckte om det.
———————–
Nu ska inlägget handla om helgens tio hetaste men hoppas det är okej att vi tar en titt på matcherna som spelades igår. Diego Armando aka Isak Johansson räddade en poäng för Dalstorp igår med sitt 2-2 mål i 90:e. Dessvärre tappar man Erik Axengren som fick utgå med en befarad korsbandsskada.

  I #Superfyran var det en nykomling som profiterade mest i den åttonde omgången. Sandared vann stort mot Kronäng borta medan övriga topplagen förlorade poäng. UIFK förlorade derbyt mot Limmared med 0-2, Skepplanda och Kinna gjorde det de brukar göra när de möts, nämligen spela oavgjort (1-1).

  Rydboholm hade chansen att krypa närmare topplagen men man tappade en 1-0 ledning till 1-2 hemma mot Trollhättans FK.

  I mellerstafemman tog Tvärred/Vegby sin första trepoängare (5-0 mot Herrljunga) och Annelund slog Grolanda med 4-2.

  I Kinnasexan blev det ett nytt mål för Tobias Johansson men också ett nytt poängtapp för hans Fritsla, 4-4 mot Rävlanda.
  ——————————-
  Syskonparen Diez Lagula och Jensen har en fin vecka bakom sig. Leo och Ida Diez Lagula representerar båda Brämhult och de blev målskyttar för sina respektive lag, Leo gjorde två mot Äspered medan Ida satte ett i 5-0 segern mot Kronäng.

  Stina Jensen gjorde avgörande 1-0 för Bergdalens damer borta mot Vimmerby och Simon Jensen gjorde 5-3 målet i Brämhults seger mot Äspered.
  ——————————-
  Helgens tio hetaste då. Som blir elva.

  Bergdalens IK – Husqvarna FF (Division I damer)
  Bergdalen leder och ikväll 19.15 tar man emot ett HFF som har stora problem. Ny seger för Linnéas lag.
  TIPS: 5-1.

  Höganäs BK – Skene IF (division III, herrar)
  HBK vann borta mot Varbergs GIF senast (1-0) och ligger två poäng bakom Skene. Jag tror på Marks stolthet i den här matchen, SIF vinner.
  TIPS: 1-3

  Rångedala IK – Säven/Hol (division V mellersta)
  RIK har gjort det riktigt bra så här långt, man har släppt in endast åtta mål och skrapat ihop tio fina poäng. Nu möter man en av favoriterna till seriesegern och kanske den bäste forwarden i serien, Christoffer Krabbe.
  TIPS: 1-3

  Mariedal IK – Byttorps IF (division V södra)
  Väldigt mycket i Mariedal handlar om ytterkanterna där Einar Jernqvist har varit bra de gångerna man sett laget i år. I Byttorp hänger allt på MAK och Markus Översjö. Fördel hemmalaget.
  TIPS: 4-2

  Hyssna IF – Öxabäcks IF (division VI Kinna)
  Öxabäck gjorde tretton mål mot Norrmalm sist medan Hyssna spelar sin tredje match på en vecka. Finns det någon kraft kvar i benen hos hemmaspelarna efter två tuffa matcher (Dardania och Bollebygd/Olsfors)?
  TIPS: 2-3

  Sjömarkens IF – Mariebo IK (division I damer)
  Sjömarken gjorde en fin insats mot Örby men sedan gjorde man en ny plattmatch i DM mot Råda (0-5). Visserligen vilade man en del spelare och man bör ha lite mer kvalitet att mönstra imorgon.
  TIPS: 3-1

  Fristad/Borgstena/Sparsör – Hovås/Billdal IF (division II damer)
  FBS har inte spelat någon match på två veckor och får nu möta ett av topplagen. Blir tufft.
  TIPS: 1-4

  Dalsjöfors GoIF – Horreds IF (division V södra)
  DGoIF mot ett Horred som fick möta ett urstarkt Norrby i DM i veckan (0-7). Ny tuff uppgift här.
  TIPS: 4-1

  Dardania IF – Bollebygd/Olsfors (division VI Kinna)
  Kommer bli jämnt och tufft, det är två rejäla lag i poängbehov.
  TIPS: 2-2

  Norrby IF – Dalkurds FF (Superettan)
  Dalkurd kommer till den här matchen stärkta av två raka segrar och dessutom en rejäl vändning mot ÖIS sist (0-2 till 3-2). Norrby har inte förlorat på hur länge som helst så allting talar för en kanonmatch.
  TIPS: 2-2

  IF Elfsborg – BK Häcken (Allsvenskan)
  Ett något stukat IFE mot nyblivna cupvinnarna. Sista matchen innan uppehållet och Pawel bjuder på show.
  TIPS: 4-2.
  ————————–