Blogg

Hörnan: Helgens kortisar

Vi börjar komma in i slutspurten för vårsäsongen och det märks att serierna börjar sakteligen sätta sig, topplagen öser på medan vi andra får göra vårt bästa för att slippa en ångestfylld höst.

Min fotbollshelg bestod av en b-lagsmatch borta mot Gerdsken i söndags, jag stod i mål och då förstår ni att vi inte vann. Nej, vi förlorade med 6-0 men det var kul. Jävligt jobbigt men kul, jag har inte stått i mål sedan 2005 och man glömmer hur jobbigt det kan vara framför allt när det blir väldigt mycket spel mot ett mål.

Men min insats var långt ifrån sämst, där tog hemmalagets ledare priset eller ja, de som var ansvariga för matchplaneringen.

  En match i en b-lagsserie, bortalaget har cirka sex mil att åka, nämen då lägger vi matchen mitt på dan då! Den jäveln som kom på idén att klockan ett en söndag i mitten av juni är en bra tid för att spela boll mot ett gäng reserver från division fem respektive sex är ju fan inte klok.

  Samling 11, hemma 16.30. Där försvann den sönda’n..
  ———————————
  Hestrafors herrar har fortsatt svårt med målproduktionen. I fredags blev det 1-1 mot Kållered, mål på straff av Linus Nordenskiöld.
  ——————————
  Ett lag som inte har det problemet är Fritsla, det blev 12-1 mot Norrmalm och fyra nya mål av Tobias Johansson som därmed har gjort 26 mål så här långt.

  En stark tvåa i Kinnasexans skytteliga hittar vi i Somali FF:s Yonis Abdullah som har gjort femtom mål för bottenlaget.
  ————————
  Skene spelade oavgjort hemma mot Högaborg och detta var lagets femte raka utan seger. Chans till revansch redan på torsdag när man möter serieledarna IFK Fjärås borta.
  ————————
  Dalstorp fick stryk mot tabellettan Karlskrona med 0-1 som därmed seglade iväg i serietoppen. Det skiljer nu nio poäng mellan lagen.
  ————————
  Länghem mot Månstad är ett derby som alltid lockar mycket folk och så var det också förra lördag när dryga 150 åskådare såg hemmalaget mosa Månstad med hela 6-0.  Emil Höök tvåmålsskytt.
  ———————–
  Sexdrega/Lockryd förlorade igen, den här gången hemma mot Högvad. Storfavoriten ligger kvar i toppen men är inte ens i närheten av nivåerna man nådde under försäsongen.
  ———————
  Bergdalen vände och vann mot Brämhult med 4-1. Detta har jämnat till söderfemman ytterligare, det skiljer fem poäng mellan trean och åttan.
  ———————-
  På väg till jobbet imorse med min fru i bilen.

  – Vad håller du på med, du käkar Alvedon som godis!?

  – Jaa.. Jag har haft ont i ljumsken, knäna, ryggen, axlarna och magmusklerna(!!!) sen Gerdskenmatchen.

  – Fast, du stod i mål ju?!

  – Jaa. Nä jag skojar, jag har huvudvärk..
  ————————
  Imorgon är Ladies corner tillbaka, jag lovar.

  Ciao Ciao!