Blogg

Hörnan: "GSK/MIF Oooo ooo"

Hallå på alla er lokala fotbollshjältar! Det har varit ett tag sen sist men idag är en bra dag, det är dag två på semestern och någon sommarvikaries grästrimmer har gått på för fullt utanför mitt fönster sedan 07.10.

Det har hänt massor på de senaste tio dagarna och jag ska försöka sammanfatta halvtiden i serierna under veckan men först vill jag skriva några rader om Gånghester/Målsryds herrlag.

Laget ligger nia i Kinnasexan med sexton inspelade poäng och man är tio poäng bakom Fritsla som leder serien. Inga märkvärdiga resultat men man har något många lag här i stan saknar, de har folk som bryr sig och som fattar vikten av en levande hemsida och av att vara aktiva på sociala medier.

  Hemsidan är av det enkla slaget (laget.se) och det räcker ju om man uppdaterar den ordentligt. Man har ett twitterkonto och man är också aktiva på den nya SVFF:s appen ”Min fotboll”.

  Man har ju dessutom påbörjat bygget av en konstgräsplan på den gemytliga Engvallen och man har också spelat in en egen kamplåt som ni kan höra på den här länken.

  Det blåser helt klart nya vindar kring GSK/MIF.
  —————————————-
  Hestrafors har gått trögt det senaste men mot Lerkil fick man till den berömda ketchupflaska-effekten. Sex olika målskyttar och påfyllt självförtroende inför vårsäsongens sista match borta mot IK Virgo ikväll.
  ————————————-
  Sju matcher utan seger och 0-2 mot Varbergs GIF senast har lett till att Skene parkerar på en negativ kvalplats för tillfället.  Markus Dahlberg som öst in mål i Sätila är iskall och den andre storskytten Daniel Perian började på bänken senast.

  Kris? Otroligt viktig match borta mot Åsa imorgon.
  ————————————
  Tre raka 0-1 förluster och mot Husqvarna senast var tränaren Morgan Örn ombytt och uppsatt som avbytare. Division II är en otroligt otacksam serie att spela i.

  Att vara spelare nummer 14, 15 eller 16 i en division II-trupp kräver ett jäkla psyke, mycket kvällar som går åt till träning, varannan helg med relativt långa bortaresor och knappt någon speltid.

  I dagens samhälle där allting är två klickar på luren bort är svårt att hitta ungdomar som ser det som ett lärår och som en chans att växa in i seniorkostymen.
  ————————————–
  Resten av serierna och Ladies corner tar vi under veckan.  Vem vet, kanske även ”Heta listan” gör en comeback.

  Och händer det något superspännande i er förening tveka inte att höra av er! Ni når mig på Ismet.Tursic@hotmail.com.

  Ciao Ciao!
  ———————–