Blogg

Hörnan: Grattis alla fotbollsälskare!

Hur mår den genomsnittlige fotbollsälskare i Sjuhärad en vecka som denna? Det har varit Champions league-semifinaler som verkar ha kapats av någon skum Hollywood-regissör med förkärlek till actionfilmer som packade in Fight club och Die hard i fotbollsform och slängde ut det till oss.
—————————–
Sen har vi Elfsborg som trots 0-0 hemma mot Norrköping visade inledningsvis något man saknat tidigare. Borta är det eviga bollandet mellan mittbackarna och felvända mittfältare, nu har man spelsugna gubbar längs fram som vill ha boll både på fötterna och på djupet.
———————————
Norrby har bortsett från J-Södrasmällen sett väldigt onorrbyska ut. Stabilt försvarsspel och sena avgöranden har lett laget till en fin poängskörd som bäddar för en trevlig säsong.
—————————–
Sen har vi våra underbara damlag i ettan. Bergdalen och Örby hänger med i toppen efter nya segrar igår och jag håller tummarna för Sjömarken idag (Vimmerby borta).
—————————-
I herrarnas division II gjorde Norrbylånet Hugo Svensson båda mål i Dalstorps 2-2 match igår borta mot Berga. Även Dalstorp hänger med i toppen av sin serie.
—————————–
Om vi tittar längre ner där har vi Ulricehamns både herrar och damer som går som tåget i sina serier. Kronäng och Sandared hänger också med i toppen medan Rydboholm verkar ha svårt att bestämma sig om man ska haka på mitt eller på BT:s tips inför säsongen.
—————————
Och i femman har vi Sparsör och Borås AIK i topp i varsin serie. Om ställningen håller i sig, med dessa två i topp och med två lag från Trollhättan på nedflyttningsplats i fyran så kan vi faktiskt få ett riktigt BT-fyran nästa år.

Dessutom hittar man profiler som Emir Bajrami och Markus Översjö bland målskyttarna i senaste omgången i femman.
—————————–
I sexan har Lockryd/Sexdrega 17-0 på tre matcher medan Fritsla har en klar tanke i sitt anfallsspel (”Passa Tobbe, låt han skjuta”) som har tagit dem till toppen av Kinnasexan.
——————————-
För en gångs skull går det bra för väldigt många lag i trakten, den mediala bevakningen med direktsända matcher, podden och bloggen har aldrig varit större.

Om inte allt det här räcker för att väcka intresse i genomsnittlige Sjuhäradsbon för att ta sig till närmsta idrottsplats då vet jag inte vad som krävs för att locka folk till arenorna.

    Support your locals! Ciao Ciao!
    ———————————