Blogg

Hörnan: En annorlunda debut

Division II i futsal. Publik max 15 personer. Söndag 14.30. Men vi börjar från början.

Jag minns att jag var nykter och jag kan fortfarande inte förklara varför jag tackade ja till detta. Sanel Duzel är duktig på att övertyga unga talanger att ge allt, det fick man se under hans många år i Elfsborgs U19 men att han lyckas övertyga en tung och otränad 39-åring att ställa upp i en futsalserie hör ju till en av hans större bedrifter i karriären.

”Du kan vara med och avlasta lite när folk blir trötta och så, du behöver inte bry dig om att coacha eller styra, det fixar jag”, sade han. Och ljög.

  Premiärmatch för Kronängs futsal i division II spelades i söndag mot Borås AIK U. Unga, löpvilliga och skolade futsallirare mot ett futsaloerfaret gäng som träffas en gång i veckan och spelar med de gamla five-a-side-reglerna där man får använda målvakten fritt när man har boll.

  Planen var att jag skulle sitta på bänken och hoppa in endast vid yttersta nöd. Med matchstart 14.30 kändes en frukost bestånde av bl a plättar (pannkakornas småbröder) vid 11-snöret som ett rätt val. Redan en halvtimme senare skulle man ångra sitt frukostval.

  Sanel ringer och meddelar att matchen kanske inte blir av då vi endast är det  fem spelare och dessutom är två av oss fortfarande oregistrerade. ”Ställ in, för fan!”, sade jag direkt och såg fram emot en lugn eftermiddag på Borås Arena med Norrby – ÖIS.

  ”Men BAIK vill gärna spela, vi får använda er som inte är regade. Skitsamma hur det slutar, bara de får en match.” Herregud..

  Till slut blev vi åtta tappra själar. Kronängs ordinarie målvakt Emil Fröjd fick ställa upp som utespelare och även talangfulle Anton Oscar dök upp. Resten var ett ihopplock som i år har husserat i Kronängs C-lag eller inte spelat någon fotboll alls.

  Och det där om ”bara kom, du behöver inte..”  var ytterligare en lögn eller ja, försköning av gode Sanel. Jag fick kaptensbindeln (som jag förpassade vidare) och då Sanel själv hade känningar i ljumsken fick jag spela massor i stället. Taktik och coachning? Guess who..

  Unga mot tunga, lirare mot flisare, framtiden mot en svunnen tid.. Alla förutom tre i laget var en bit över 30-strecket medan BAIK:s lag bestod för det mesta av gymnasieelever.

  Vi såg inte märkvärdiga ut på uppvärmningen. Jag fick inte på mig matchtröjan (P15-kläder, Micke Gul???) så jag fick spela i min t-shirt som jag tejpat nummer 11 på med benskyddstejp.

  Uppvärmningen bestod av två trianglar där vi stod still och passade bollen till varandra medan en stod och dunkade på allt han hade på Dino Ceric i målet.

  ”Det kommer bli tvåsiffrigt”, sade en av våra två gubbar i sekretariatet. Jag var beredd att hålla med om det på förhand men…

  Matchen slutade 5-4 till BAIK. Avgörandet kom med en minut kvar och i ärlighetens namn var det faktiskt vi som skapade flest farliga lägen men BAIK:s veteran i målen Mikael Andersson tog nästan allt.

  Vi visade upp fantastisk fantasi med våra mått mätt och tålamod med bollen som ställde till det för BAIK. Briar Faraj visade varför han en gång i tiden tog plats i en av Allsvenskans bästa trupper och Emir Vatres och Dino Ratkovic hade stundtals lekstuga därute.

  Men det räckte inte hela vägen, BAIK vann tack vare betydligt högre tempo och framför allt en riktigt bra andra halvlek.

  Personligen gick det helt okej. Ett mål och hyfsat bra häng på de unga kvickfotade lirarna i försvarsspelet.

  Däremot har man gått och haft ont i tre dagar nu. Högerknät är ju helt slut, att gå i trappor känns som om man klättrar i Mount Everest och att böja sig ner för att knyta skorna is ”out of question”.

  Men fy helvete, vad skoj det var att lira igen. Det var helt klart värt smärtan.

  Ny match nästa fredag mot Sparsörs AIK i Rångedalahallen 20.00. Då är vi förhoppningsvis några gubbar fler.

  Och registrerade. 🙂
  ———————–
  Nittorps damer har som sagt ny tränare, Ingrid Lundqvist kommer ta hand om division I-laget och för att försöka bredda truppen ytterligare ska man anordna provträning för alla som är sugna att visa upp sig.

  Träningen kommer hållas 1 december i Lassalyckan konstgräshall i Ulricehamn klockan 9.00 och vill man vara med får man kontakta antingen Rebecca Ontero (0703-306698) eller Sandra Lundgren (0723-886595) senast den 17:e november.
  ————————–
  Ikväll spelar BAIK mot IFK Göteborg i SFL. Gratis inträde, matchstart 19.00 i Boråshallen. Klart som satan ni ska dit. Jag hade gärna gjort er sällskap men Äspereds gubbar tränar samtidigt.

  Och jag måste hålla igång, det är ju match mot SAIK om tio dar..
  —————————–