Blogg

Hörnan: Dynamisk flexibilitet var ordet

Ny måndag och vi har en helg med blandade resultat bakom oss. Ska vi börja i rätt ände? Klart vi gör. Det enda lokala laget som mig veterligen spelat mot internationellt motstånd den här helgen är Mariedal. Man åkte till Danmark och mötte ett division VI-lag där. Matchen slutade 2-2 och tränaren Ingrid Lundqvist var relativt nöjd efter matchen.
————————–
Ett annat lag som inte lär spela så många internationella matcher i år är Elfsborg. Ny förlust, den här gången borta mot Kalmar. Det är hela 28 omgångar kvar och det är fortfarande inte någon fara på taket. Däremot oroar en annan sak. Två byten i halvtid mot Malmö blev till fyra ändringar i startelvan till Kalmarmatchen. Kan man ana viss osäkerhet kring truppens förmåga hos tränaren Thelin?

Och efter matchen pratade han om ”dynamisk flexibilitet”, han tyckte det var viktigt med det. Jag måste erkänna att jag inte riktigt förstod vad han menade med det. Att man ska springa mer? Att man ska lösa problemen i farten?

Jag fick fråga google och det enda jag hittade var att dynamisk stretchning ökar dynamisk flexibilitet. Hmm..

  Vad är det för fel och säga att laget måste anpassa sig snabbare till rådande omständigheter, att man måste springa mer eller vad det nu kan vara det han menade?

  Nu låter det som om jag är jättekritisk till Jimmy Thelin, det är jag verkligen inte, jag tror fortfarande på att man kan nå en fin mittplacering i år. Däremot har jag svårt med ordbajseriet som man (läs: SvFF) försöker (och som man har lyckats) introducera på tränarutbildningar.

  Nu ska man inte ropa ”Fall hem!” och ”hamna på rätt sida!” utan då ska man hänvisa till ord och uttryck såsom ”Retirera!” och ”indirekt återerövring”.
  ——————————
  Förresten, att se Kalmar spela under Nanne Bergstrand får mig att känna mig femton år yngre. Samma långbollande, samma press-understöd (fast det heter press-täckning nuförtiden) och alltid minst en eller ett par av bröderna Elm på banan.
  —————————–
  Norrby vann mot Varbergs BoIS men det satt långt inne. Såg att BT:s Oscar Pålsson skrev att de föll hem för tidigt och att detta hade kunnat kosta dem poängen. Kan hålla med till en viss grad men glöm inte de första tjugo minuterna av matchen, då var tempot rasande högt. Det finns inte många lag i Superettan som orkar hålla den nivån i 90 minuter. Så att ”raset” kom var väl inte helt överraskande.

  Och kul att få rätt för en gångs skull. Adam Eriksson berömde jag i halvtidspausen för hans fina första touch, jag tyckte att han känns som om han alltid har gott om tid på sig.

  Vid 2-1 målet visade han att även andra touchen håller hög klass.
  —————————–
  Vårgårda skrällde till sig en poäng borta mot Vänersborgs FK, det blev 3-3 efter stor dramatik. Enligt 0322-bloggaren Jonas Mökander hade VIK 2 och en halv chans och ändå gjorde man tre mål. Bland annat satte fd BAIK- och Kronängspelaren Dana Berzengi ett drömskott.

  Nyförvärven från Kinna Mattin Najafi och Fehim Smajlovic gjorde enligt rapporterna en okej insats.
  ————————–
  Och Dalstorp tog hem tre poäng med sig från Sölvesborg. Isak ”Diego Armando” Johansson satte båda, det andra på en grym cykelspark(!)

  Isak hade vi med i Blogglaget mot Norrby och jag hade målat upp honom som en ”one man army”-anfallare som skulle hålla Norrbyiterna sysselsatta. Det jag hade glömt var att matchen spelades i januari och att Isaks högst tveksamma fysiska tillstånd skulle hämma honom.

  Nu, tio veckor senare, är han fit for fight och det visade han i lördags. Målet och hela matchen kan ni se i repris på ut.se
  —————————
  Utöver tävlingsmatcherna så har det spelats en del träningsmatcher. Borås AIK tog en fin skalp när man vann med 4-1 mot Fristad. Känslan är att tränarduon Bergstrand/Suleymani har lyckats ”stoppa blödningen” och att BAIK lär vara ett topplag i femman.
  —————————
  Rydboholm slog Hössna/Timmele med 7-2 och Kronäng körde över ett något B-betonat Fjärås med 8-2. Just dessa två lag möts i premiären på torsdag. Målrikt? Det tror jag det.
  ————————
  Övriga resultat, damer:

  Rävlanda AIS – UIFK 2-10
  Bergdalens IK – Gauthiod 3-1
  Kronäng – Svenljunga 1-2
  Mariedal – Floby 6-0
  Toarpsalliansen – JK10 2-0

  Herrar:

  Hestrafors – Kinna 1-0
  Dardania – Dannike 8-2
  Floby – Herrljunga 2-0
  Vårgårda IK FK – Sätila SK 1-2
  Bollebygd/Olsfors – Rävlanda 1-1
  Sparsörs AIK – Dalsjöfors GoIF 1-6
  Fritsla – Örby 2-2
  Bergdalen – Limmared 4-1
  ——————————-
  Avslutningsvis, lika som bär.

  Medi Dresevic, mittback i Norrby och Jimmy Thelin, tränare i Elfsborg. (Inga bilder pga upphovsrätten så ni får googla er fram). 🙂

  ————————