Blogg

Hörnan: Det här händer inte så ofta, Sjötofta

Sjötofta. Tre segrar på tre säsonger fram till igår. Bortamatch mot serieledande Grimsås och hemmalaget drar igång ”Halva potten”-tips där man ska tippa rätt resultat och rätt tid för första målet. Nästan 40 personer var med på tipset. Ingen fick rätt.

Sjötofta vann med 2-1, en seger som betyder att Rångedalas hopp om att vinna serien lever i allra högsta grad.

Det är så underbart med lag som krigar på oavsett tabelläget. Serie är 18, 20, 22 eller 26 omgångar lång. Gör som Sjötofta, ta ert ansvar och lira på ända in i kaklet!
————————-
Ett lag som kan allt om krigarkonst är Södra Ving. I år håller de på en generationsväxling vilket märks tydligt i tabellen men igår var de gamla ”Crazy gang”-takter tillbaka.

  Man mötte Fristad, ett annat lag som har fullt upp med att ömsa skinn, de rutinerade herrarna som tog laget till division III för något år sen börjar sakteligen fasas ut och nya, unga och hungriga lirare jobbar stenhårt för att ersätta dem.

  Lucas Johansson nickade in avgörande 3-2 målet med en minut kvar. Samme Lucas som lirat i Fristad för ett par år sen. Målet innebär att SVIF nu ligger på kvalplats och har endast fyra poäng upp till just Fristad som ligger närmast kvalstrecket.
  —————————
  Elva poäng på de fjorton första omgångarna och de var en rejäl besvikelse i mina ögon så långt. Men nu har man börjat visa sitt rätta ansikte och nu vågar jag sticka ut hakan och säga att inget lag som har Rydboholm kvar att möta går säkert!

  Tio poäng på de fyra senaste, varav en blytung 3-2 seger mot Kinna igår och laget har skapat sig en fin sexpoängslucka ner till Södra Ving.

  För Kinnas del var detta tredje raka förlust och kvalet till trean verkar bli väldigt svårt att nå.
  —————————-
  Ytterligare ett lag som åkte på en tredje raka torsk är Bergdalen. Att förlora mot Byttorp är ingen fy skam men något är tokigt i gänget som gått som tåget till för ett par veckor sen.

  Och helt plötsligt ser Byttorp ut att ha en chans att nå kvalplats, man har BAIK och Säven/Hol kvar att möta. Två segrar där så..
  ————————–
  I söderfemman tog Mariedal ledningen mot Dalsjöfors men två snabba mål i andra halvlek förstörde deras (och delvis min) dag.

  Och Sätila brottade ner TÄFF med hela 5-1, även det ett resultat som man inte tyckte om. 🙂
  ————————-
  Toarpsalliansen gjorde ett tappert försök men man räckte inte till mot tunga Södra Ving/Timmele som tog sin nionde raka seger. Lisa Kiviharju blev lagets stora matchhjälte med sina två mål.
  ————————-
  Fyra heta matcher idag:

  Hestrafors – Västra Frölunda 14.00
  Skene – Kållered 15.00
  Ulricehamn – Alingsås 15.00
  Säven/Hol – Sandared/Sjömarken 15.00

  Bortasegrar rakt igenom?
  ————————–
  Värnamo, Eksjö, Jitex. Så heter dagens motståndare för våra division I-damer i Sjömarken, Bergdalen och Nittorp.
  ————————
  Höststädning idag härhemma fram till 15.00. Sen börjar Nations league. Får se vad man hinner med. Känslan är dock att gästrummets garderob förblir orörd den här helgen med.

  Ta hand om er och era kära!

  Ciao Ciao!