Blogg

Hörnan: Den blomstertid nu kommer

Studentdags för många och risken är väl att den här hörnan blir en av de minst lästa någonsin men what the hack, vi kör ändå.

Jag tänkte börja med att gratulera alla nyblivna studenter som ska in i vuxenlivet, ni har en fantastisk resa framför er! Om jag räknat på det rätt så är det väl en första kull med 00-talister som tar studenten.

Det är också kanske den första helt digitaliserade generationen som ska ut nu i arbetslivet vilket är oerhört spännande.
———————
Fotbollen då. Det har spelats en hel del matcher igår och det har varit oerhört jämna drabbningar. Äspereds herrar spelade derby inför storpublik borta mot Dalsjöfors. Nästan 300 åskådare fick se en 0-0 match präglad av mycket kamp och hårda dueller.

  Vi hade vissa punkter som vi klarade av att fullfölja i 75 minuter men sista kvarten var jobbig och ett baklängesmål hängde i luften men David Lorentzson i mål höll rent med hjälp av övriga i försvaret.

  Dessförinnan brände två slumpmässigt uppkomna frilägen och ytterligare två bra chanser som hemmalagets målvakt Daniel Arvidsson gjorde riktigt fina räddningar på.

  Att hålla nollan mot seriens målgladaste gäng är rätt okej, Dalsjöfors snittade fem gjorda mål per match tidigare och vi har varit väldigt frikostiga bakåt tidigare under säsongen men nu har vi hittat en viss stabilitet och kunde hålla nollan för andra matchen i rad.
  ————————–
  Bergdalens damer fick ”bara” 2-2 hemma mot Mariebo i en match som enligt rapporterna kunde ha slutat hur som helst. Laget toppar serien med två poäng och nästa match är mot nyvakna Jitex (tretton poäng på fem senaste) som ska tydligen ha fått förstärkning i form av två collegespelare som är hemma över sommaren.
  —————————
  Ytterligare en toppmatch slutade oavgjort, Kronäng och UIFK delade på poängen. Albin Brunngård satte en frispark i första och Ahmed Araye gjorde hemmalagets enda mål med kvarten kvar.

  Och i onsdags vann Rydboholm med hela 6-1 mot IFK Trollhättan. Tio omgångar in i serien har laget gjort allt för att behaga både mitt (1:a) och BT:s (12:a) förhandstips. Fem segrar, fem förluster och en sjätte plats. Ni får bestämma er snart, RSK. 🙂
  —————————–
  Över 250 personer var på plats när Annelund slog Herrljunga med 4-1 igår. Matchen handlade, inte helt otippat, om Holmén-släkten, Gabriel satte två för Annelund och Tobias gjorde HSK:s enda mål.
  —————————–
  Borås AIK släppte in tre mål andra matchen i rad men den här gången gjorde man också fem stycken och man tog en fin trea. Ilir Muzaqi blev tvåmålsskytt för BAIK och Danielle Alfsson gjorde två för Horred.

  Och Sandhult har det fortsatt tungt, 0-4 mot Byttorp som därmed seglade upp som ensam serieledare igen. Två mål av Mohammed Ali Khan och ett var av Jonathan Gilkes och Philip Tegebring.
  —————————–
  Gabriel Svensson gjorde fyra och Patrick Kettil satte tre när Hedared körde över Borås GIF med 9-0. Viskafors vann hemma mot Gånghester/Målsryd med 1-0 och nu har laget blandat sig in i toppstriden på riktigt i den jämna Kinnasexan.
  ————————
  Kronängs damer förlorade på nytt, den här gången blev det 0-2 mot Östadkulle och laget ligger sist i södertrean. Brämhult ligger kvar som etta och skuggas av Mariedal som har tre poäng mindre.
  ————————–
  Helgens tio hetaste och tips på det kanske? Okej, snabbt då.

  Hestrafors – Kållered ikväll 19.00
  Det skiljer tre poäng mellan lagen, vinner Hestrafors då är man ikapp samtidigt som man skapar sig en lucka neråt i tabellen.
  TIPS: 2-0. Ahmed Akkawi avgör.

  Södra Vings IF – Rångedala IK ikväll 19.00
  SVIF släpper inte in mycket mål och bortsett från Säven/Hol-matchen så är även RIK ganska täta bakåt.
  TIPS: 2-1

  Fristla IF – Norrmalms IK ikväll oklar tid
  FIF måste vinna för att hänga med och efter ett par mindre bra insatser är det dags för en ny seger.
  TIPS: 4-1

  Dalstorps IF – FK Karlskrona lördag 15.00
  Båda lagen är med i toppen. Jämn tillställning som avgörs på en fast situation?
  TIPS: 1-0

  Skene IF – Högaborgs BK lördag 14.00
  Gästerna ligger fyra poäng bakom Skene och det är ingen slump, SIF är bättre.
  TIPS: 3-1

  Sjömarkens IF – Nittorps IK lördag 15.00
  SIF väntar på första segern för året. Har inte hundra koll på hur det är med studentfirandet men båda lagen lär vara drabbade av detta. Eller?
  TIPS: 1-1

  Limmareds IF – Gällstads FK lördag 15.00
  Nytt derby och då trivs LIF på sin hemmaplan.
  TIPS: 4-2

  Kinnahults IF – Torestorp/Älekulla FF lördag 13.00
  Markderby i söderfemman. Jämn match som Tor Ellnefors avgör med kvarten kvar?
  TIPS: 2-3

  Sandareds IF – Kinna IF söndag 17.00
  En riktig publikmatch utlovas, det är fri entré och alla ungdomslag med föräldrar är inbjudna. Dessutom sänds matchen på bt.se så det här kan bli en riktig fotbollsfest. Och den slutar oavgjort.
  TIPS: 2-2

  Bergdalens IK – Brämhults IK söndag 17.00
  Centrerade BIK mot låga BIK. Mycket kamp och dueller att vänta, hemmalaget får fördelen tack vare sina offensiva spetsar.
  TIPS: 5-3
  ———–
  Nu tar vi helg tycker jag. Ta hand om er och era nära och kära!

  Ciao Ciao!