Blogg

Hörnan: Den 25:e smäller det

Ja, det kanske inte kommer att smälla men vi lär i alla fall få ett besked om vad som kommer hända framöver med vår lokala fotboll.

Det är nämligen då Svenska fotbollsförbundet kommer lämna ett besked om seriestarten för damernas divison I samt för herrarnas division I-III kommer skjutas upp.

Skjuts dessa matcher upp då lär även distriktsserierna följa i samma fotspår och då får vi all fotboll inställd tills vidare. En hemsk tanke som man vägrar förlika sig med men om det är något de senaste veckorna har lärt oss så är det väl att det finns viktigare saker här i livet.

  Men innan vi fått något besked i frågan kör vi på som om ingenting har hänt. Sista gruppspelsmatcherna spelades i helgen och ni får en mustig genomgång av hur det har gått för våra lag.

  I grupp 1 slutade Sätila tvåa bakom Ekedalen medan Annelund slutade sist utan poäng. SSK möter Lidköpings FK i slutspelet.

  I grupp 2 slutade Äspered trea bakom Halvorstorp och Vinninga. Enda trösten är att man tvålade till gruppsegrarna Halvorstorp med 5-0 borta i fredags.

  Sparsörs AIK tog inga poäng i grupp 3 och slutade sist.

  Rydboholm slog Limmared med 1-0 och därmed tog man andra plats i grupp 4 med sex inspelade poäng. Limmared sist i gruppen med en inspelad poäng.

  Rydboholm får nu möta division I-laget FC Trollhättan.

  Kronäng vann en jämn grupp 5 före TÄFF trots ”endast” 1-1 mot Fagersanna i sista omgången. Nu väntar Länghem borta.

  Skene körde över Mariedal i fredags med 7-2 men det räckte ändå inte för en gruppseger men man är vidare som en av de bästa tvåor. Möter Hestrafors.

  Bergdalen slutade sist i grupp 7 efter två förluster, 0-2 mot Skara senast. Byttorp blev tvåa i trelagsgruppen.

  Fristad tappade 2-0 ledning mot Råda som vände och vann. Därmed slutade laget sist och poänglöst i grupp 9. Desto bättre har det gått för Gällstads FK som vann grupp 9 och får nu möta Våmbs IF.

  Södra Ving åkte på en rejäl klocka borta mot Götene (1-6) i onsdags men man orkade ladda om och vinna mot Levene-Skoglund igår. Nyförvärvet från Gällstad Elvin Cuni gjorde ett av målen i 3-1 segern.

  Man gick vidare och nu får man möta Götene igen!

  Nu är han igång, Sjuhärads främste målskytt från ifjol Yonis Abdullah gjorde äkta hattrick i Kinnas 6-4 seger mot Åsarp/Trädet. Åsarp/Trädet vann dock gruppen, Kinna slutade trea och Säven/Hol fyra i grupp 11.

  I grupp 12 vann Dalsjöfors mot Tymer/Väring med 4-2 men det räckte inte för att ta sig vidare ur trelagsgruppen.

  Kevin Korpås blev tvåmålsskytt för Friscopojkarna i derbysegern mot Herrljunga. Båda lagen utslagna dock.

  Tvärred/Vegby avancerar från en målrik grupp 27. Det blev hela 12-1 mot KF Tomislav i helgen, före detta landslagsspelare Emir Bajrami en av målskyttarna. Man möter division III-laget Holmalund i nästa omgång.

  Länghem tappade 2-0 till 2-2 borta mot Hajom men man vann sin grupp ändå och därmed är klara för avancemang.

  Brämhult vann sin grupp före Rångedala som besegrade Öxabäck i lördags med 3-1. Patrik Larsson tremålsskytt. En annan spelare som utmärkt sig i grupp 29 är Brämhults Adam Carlsson med sju gjorda mål på tre matcher.

  Brämhult möter IFK Falköping i nästa runda.

  Sexdrega/Lockryd övertygade i grupp 30, tre raka segrar, sjutton gjorda mål och Max Glans stod för tio av dem. Nu väntar Åsarp/Trädet.

  Victor Parfält gjorde båda målen för Gånghester/Målsryd i 2-2 matchen mot Horred. G/M vidare och får möta Skara FC.

  Gårdagens hetaste match utspelades mellan Dardania och Fritsla. Fjolårsmöten kantades av krig både på planen och i de sociala medierna men igår var det fokus på spelet. Hemmalaget vann med 2-1 och därmed vann man gruppen så nu väntar match mot Ekedalens SK.

  Hyssna vann efter en sen vändning mot Hedared och därmed bokade man match mot division III-laget Sandared.

  I den sista gruppen på herrsidan blev det ingen avancemang för något av de lokala lagen. Töllsjö, Grimsås och Örby slutade bakom Östadkulle.
  —————————-
  På damsidan är Mariedal utslagna efter gruppspelet och det blev också Fristad/Borgstena/Sparsör. Även Brämhult och Svenljunga är ute men däremot Södra Ving/Timmele är vidare från grupp 7.

  Elfsborg gjorde processen kort med grupp 12, två segrar och 20-0 i målskillnad för de gulsvarta damerna.

  Kronäng hade ett tufft år i trean ifjol men den här säsongen började väldigt bra för Pantängens stolthet. Vidare från grupp 13 efter segrar mot Hyssna och Hemsjö.

  Och i grupp 14 slutade Toarpsalliansen tvåa bakom Vedum medan Kabel Åttio/Byttorp hamnade på fjärde plats.