Blogg

Hörnan: Borta bra, Bota bäst!

Efter att ha sett Sverige riskminimera sig till en 0-3 förlust mot ett ofärdigt Spanien igår är det dags att vända blickarna mot våra lokala hjältar igen.
——————–
Engvallen i Gånghester ska få sin första konstgräsplan och detta uppmärksammades igår i samband med herrlaget match mot Hajom. Första spadtaget togs inför nästan 300 åskådare.

Själva matchen började inte jättebra för Gånghester/Målsryd, gästerna hade en 2-0 ledning efter endast sju minuter men hemmalirarna gav sig inte och kunde vända detta till 3-2 innan halvtidspaus.

Ytterligare tre mål i andra halvlek gjorde att man hade dubbla anledningar att fira.
————————-
Matchen mellan Rävlanda och Oxabäck avbröts pga skada för några veckor sedan och den återupptogs igår. Gästerna vann med 2-0 och vi har återigen en rekordjämn tabell i Kinnasexan med fyra lag i toppen inom två poäng.
————————-
Btw, ”zebrorna” har börjat plocka poäng! Först slog man Björketorp med 3-2 (Dardan Selmani avgjorde i 88:e) och i lördags tog man ytterligare en pinne mot Somali FF, matchen slutade 3-3.
———————-
Sexdrega/Lockryd vann borta mot Ljungsarp igår, det blev 2-0 och man hänger på Grimsås i tabelltoppen. En smolk i bägaren är att storskytten Max Glans blev utvisad igår och därmed missar matchen mot tabelltrean Högvad.
——————-
Tvärred/Vegby tog tre enormt tunga poäng när man bortaslog Sandhem och därmed behöll man kontakten med lagen ovanför nedflyttningsstrecket.
———————
Mariedal slog Horred med 5-3 efter att ha haft 4-0 i halvtid. Joel Drotz tremålsskytt. Inget oväntat resultat, man kunde nästan räkna med många mål i den här matchen. Mariedal är bra medan Horred är ett kontringslag som kan ställa till det för alla motståndare i den här serien.
———————-
Och på tal om kontringslag, Brämhult och Sandhult spelade 1-1. Undrar hur detta kan ha sett ut.
————————-
Byttorp vann derbyt mot BAIK i fredags, ett ganska missvisande resultat men ändå en rättvis seger för hemmalaget. Ett defensivt stabilt lag med bl a Christoffer Zetterström i mål och mittbacken Mathias Ekström gjorde det väldigt svårt för BAIK-spelarna och  när man samtidigt tar vara på allt man bjuds på då blir det 3-0 skillnad mellan lagen.

  Den som imponerade mest på en är annars BAIK:s lagkapten Bawar Azad. Han är 35 år gammal och jag trodde att de där baksidorna var slut för tre år sen men han ger sig inte än. I fredags vann han otaliga nickdueller mot de betydligt större Byttorpspelarna och höll ihop BAIK-försvaret i dryga 80 minuter.
  ———————
  Hestrafors lirade 0-0 mot serieledande Västra Frölunda som får anses vara ett okej resultat. I Västra Frölunda hittar vi nuförtiden fd Skene, Kinna, Vårgårda och Kronäng-spelaren Fehim Smajlovic.
  ———————
  Avslutningsvis tänkte jag skriva några rader om Rares Bota, spelande tränaren i Kronäng. Under de unga åren, för sisådär femton år sedan var han en rivig yttermittfältare/forward med vassa armbågar och en tjurskalle av rang. En hyfsad poängspelare med enorm arbetskapacitet.

  De två-tre senaste säsongerna har han sjunkit allt längre ner i banan och han har spelat mittback i ett topplag i fyran. Stabil, verbal (vilket är väl på gott och ont) och trygg i sin roll.

  Med andra ord en välskolad spelare som har varit användbar på de flesta positionerna i lagen han representerat så det förvånar mig inte att lag från division II ringde i vintras och ville värva 38-åringen. Vem hade inte velat ha en rutinerad spelare som aldrig sätter en fot fel?

  Men på dagen för exakt sju år sen gick han fel. Jättefel. Han skulle nämligen stötta sin fru vid förlossningen men råkade gå in i fel förlossningssal!

  Hur jag vet detta? Jo, han gick in i förlossningssalen där en vettskrämd bloggare höll sin frus hand i väntan på deras förstfödda.

  Jag brukar vara glad av att träffa Rares men just där och då blev jag nog mest förvirrad.

  By the way, på dagen fem år senare från den här ”incidenten” föddes Vedads son. Enligt källorna nära bloggen slapp de dock besök från Bota. Eller ja, i alla fall under själva processen. 🙂

  Så därmed avslutar vi dagens hörna och jag passar på och säger stort grattis till Alexander Bota, Liam Aganovic och Una Tursic!

  Ciao Ciao!