Blogg

Fritsla IF - en välmående hundraåring

Sist Fritsla var uppe i division V varade det i två säsonger innan man fick hämta fart i sexan igen. Men ifjol, anförda av skyttekungen Tobias Johansson lyckades man ta hem Kinnasexan och 2020 spelar man i division V igen.

Nytt för i år är att de brandgula byter tränare. Sammi Haji gick vidare och i år leder han Skene/Örbys U17-lag.

Istället kommer den 22-årige Axel Lindelöf att leda laget vilket gör honom mig veterligen till seriens yngste tränare. Däremot väljer man att värva något mer rutinerat på spelarfronten.

    Fredrik Olsson gör comeback efter ett längre uppehåll. Fredrik har kvalitéer som skulle kunna höja de flesta division V-lag. Utöver Fredrik har vi värvat Rasmus Larsson från rivalen Kinnahult. En innermittfältare som spelat i Kinnahult och Skene och som har massor med rutin att bidra med, säger Axel som flaggar också för ett fint jubileum.

    – Föreningen fyller 100 år i år och det kommer uppmärksammas helgen  20 – 23 maj då det är inplanerat fullt med roliga aktiviteter på Kungaberg. Vi har också derby mot Kinnahult som en av helgens höjdpunkter att se fram emot, säger Axel avslutningsvis.

    Fritslas första match i division V södra spelas 17 april borta mot Limmared.