Blogg

Fristads GOIF - Äspereds IF 2- 2

På ett kylslaget Heden tog Fristad emot nykomlingarna från division 5, Äspereds IF på torsdagskvällen. Båda lagen hade varsin seger efter första gruppspelsmatchen och man visste att laget som vinner deras inbördesmöte skulle förmodligen gå mot en gruppseger och vidareavancemang.

Fristad med Andreas Klarström på mittfältet startade bäst och tog över spelet efter 10 minuter och 1-0 kom till genom ett fint kortpassningsspel där Marcus Winberg kom runt på kanten och hittade in till nyförvärvet Björn Lundgren som placerade säkert in bollen vid bortre stolpen. 2–0 kom strax därefter när Filip Nyberg kom på ett genombrott. Äspered höjde sig sedan och skapade en del chanser men 2-0 stod sig i paus.

Nästan direkt i den andra halvleken reducerade Äspered genom Johan Forsberg som gjorde 2-1 på en kontring . Med bara två minuter kvar kvitterade ÄIF genom en upprullning som Asmir Topic var sist på bollen och kunde sätta dit 2-2. Äspered vann skiljestraffarna efteråt med 5-4.

    -Trots många spelare på skadelistan och sjuka så står vi upp riktigt bra mot ett starkt motstånd som bådar gott inför fortsättningen. Vi har lite mer att slipa på men roligt att vi hela matchen försöker att rulla bollen och skapa målchanser, säger Äspereds tränare Andreas Nyberg.