Blogg

Damfotboll: Läget i ligorna

Serierna går in i den absoluta slutspurten och spänningen, förväntningarna och ångesten byter av varandra lika snabbt såsom något otränade lirare i ett b-lag gör. Vissas öden är redan avgjorda medan vissa har allt att vinna.

IFK Örbys damer hade en hemsk säsong förra året, man hade tappat stora delar av laget och de unga tjejerna som var kvar hade inte mycket att sätta emot och jag var riktigt orolig för dem, det blir lätt så man viker ner sig när man ligger tvärsist med 12-102 i målskillnad.

Men det fanns inga anledningar till oron, Örby kom tillbaka starkare än någonsin och med fem omgångar kvar har man säkrat spel i division I 2019. Tilda Larsson och Felicia Söderberg med sjutton respektive sexton gjorda mål har fört fram det här laget till  seriesegern och återväxten i föreningen ser fortsatt starkt ut, F16-laget vann DM för någon vecka sedan.

  I samma serie krigar Kindaholm för överlevnad, man ligger nästsist med tre poäng upp till Zenith.
  —————————–
  I damernas division I hittar vi Bergdalen på en fin femte plats, en poäng upp till trean Mariebo. Nittorp och Sjömarken är inblandade i bottenstriden i allra högsta grad även om båda är över nedflyttningsstrecket för tillfället.
  ——————————
  Tvärred/Vegbys damer har en fin säsong så här långt, laget befinner sig på en tredje plats i en serie som är/har varit lite svår att följa då den går under Smålands fotbollsförbund.

  T/V har tagit sju raka segrar men nu har man två tuffa matcher på raken, först mot tvåan Älmhult och sen mot serieledarna Husqvarna.
  ————————
  Herrljungalaget Friscopojkarna leder division II norra Götaland, man har sex poäng ner till tvåan Falköping med fyra matcher kvar.

  Fristad/Borgstena/Sparsör tog viktig seger i helgen vilket gör att man nu parkerar på en sjunde plats.
  ————————
  Ulricehamns IFK leder damtrean och vid seger mot Brämhult imorgon är man klara seriesegrare. Södra Ving/Timmele ligger tvåa, Mariedal fyra, Svenljunga sexa, Brämhult åtta och Toarpsalliansen tia.
  ————————
  Åsarp-Trädet/Redväg är klara för spel i division III 2019 efter att ha vunnit division IV östra.

  I den södra serien hittar vi Kronäng på en andra plats som betyder kvalspel till trean medan Hestrafors/Bollebygd, Kabel80/Byttorp och Äspered på parkerar på platser fyra till sex.
  ————————–