Blogg

Bergdalen vann Lusseblixten

Lusseblixten har något magiskt över sig. Traditionsenligt bjuder man in lag som avancerat i seriesystemet det året utöver de tio lag som ”alltid” brukar vara med.

Ni som har hundra koll på detta får gärna gå in och rätta mig men visst har BAIK, Borås GIF, Norrby, Mariedal, Brämhult, Kronäng, Norrmalm, Ryddboholm, Byttorp och Bergdalen varit med i alla år?

Utöver dessa var Dalsjöfors, UIFK, Fristad, Sandared, Sparsör och Äspered med i år.

  Första skrällen skedde i kvartsfinalspelet när Bergdalen utmanövrerade ett ungt Norrby med 3-1. Och det var i kvarten vi fick se kanske kvällens bästa match när BAIK slog Sandared med 2-0. Spelskickliga BAIK anförda av Hassan Najafi och Fawad Zemarai mot ett tappert kämpande SIF blev en händelserik och sevärd tillställning.

  I semifinalerna möttes Bergdalen och BAIK medan UIFK fick möta Byttorp. Även mot Bergdalen hade BAIK ganska kraftigt övertag i bollinnehav men Bergdalen väntade på sin chans och till slut så kom den, 1-0 via Felix Gustavsson.

  I den andra semin drog Byttorp det längsta strået, matchens enda mål inprickat av Alexander Jonsson Ekström.

  Finalen blev ingen välspelad historia men dramatiskt blev det. Zackarias Hjämlmäng gjorde 1-0 efter sju minuters spel och sen blev det inte jättemånga lägen förrän det var 40 sekunder kvar av matchen.

  En hörna som inte skulle blivit hörna från början ledde till allmän förvirring och till ett bortdömt mål. Då tappade Jonsson Ekström humöret, sade några mindre smarta ord till domaren Jonas Dahlin vilket ledde till ett rött kort.

  Spelet fortsatte, Byttorp stack upp i en kontring via Simon Gunnarsson som blir upphakad av Johan Fritz. Då blev Byttorpspelaren förbannad och sparkade ner Fritz vilket ledde till kvällens andra utvisning.

  Det tredje röda kortet kom till efter att Noel Jonsson har sagt vad han tyckte om domarnas insats efter Gunnarssons utvisning.

  En ruskigt tråkig avslutning på en annars mycket trevlig kväll i Boråshallen. Bergdalen välförtjänta vinnare, man släpper in endast ett mål på fyra matcher och visar att de är ett av stans främsta futsalgäng.

  Avslutningsvis, Lusseblixtens drömfemma i 1-1-2-1 formation ser ut så här:

  Anton Larsson – Målvakt, Bergdalens IK
  William Skarp – Back, Byttorps IF
  Hassan Najafi – Vänsterytter, Borås AIK
  Felix Gustavsson, Högerytter, Bergdalens IK
  Daniel Helin, Anfallare, UIFK