Blogg

BAIK tränare: "Hösten har varit en besvikelse"

10 september 2016. Borås AIK har precis slagit tabelljumbon Mariestad med 5-2 och notoriske målskytten Albinot Rexhepi gjorde tre av målen. Förutsättningarna inför säsongavslutningen var klara, minst tre poäng på tre återstående matcher och man skulle klara sig kvar i trean utan kval. Istället blev det både kval och nedflyttning trots ytterligare en matchboll hemma mot Gerdsken, en match som BAIK behövde vinna men man fick endast oavgjort.

Ett drygt år senare har nio spelare från Mariestadmatchen lämnat laget och man ligger sist i division IV. Ett smärre mirakel krävs om laget ska nå kvalplatsen och därmed få en chans till att hänga kvar. Tränarduon Ingemar Bergstrand och Hoshiyar Suleymani gör sitt första år tillsammans och det har varit allt annat än enkelt.

Bilden från fjolårets kvalmatch mot Gerdskens BK. Nu är GBK på väg mot tvåan medan BAIK riskerar degradering till femman. Foto: bt.se

Bloggen fick tag i Hoshi och ställde några frågor om den här säsongen och även om framtiden.

– Känslan är sådär. Hösten har varit en besvikelse. I våras spelade vi bra fotboll, hade bra försvarsspel men led av att vi inte hade något målskytte. Tidigare år har vi varit bortskämda med spelare som Albinot, Henrik Svedberg, Younes Raisi etc men i år har det varit tunt.

Även våra sju kryss på våren satte sina spår och laget tappade självförtroende. Vi försökte intala oss själva att alla stolpe ut snart skulle vända men det gjorde det aldrig för oss. Nu mot slutet har det varit tungt.

Ändå sprattlade ni till och fick oavgjort mot ett starkt Kronäng i förförra omgången?

– Mot Kronäng hade vi bra trupp och då kände man att man som tränare kunde påverka. Sätta upp en taktik och anpassa oss efter Kronäng som enligt mig har bäst lag i serien på papperet. Vi gjorde en bra prestation, höll nollan och med lite flyt hade vi vunnit på stopptid.

Efter den matchen var känslan bra, vi började längta till nästa match, men vad händer då, åtta man borta ur startelvan från Kronäng matchen. Och som du Ismet sagt till mig innan ”man är mer trollkarl än tränare” på denna nivån.

Mot Göta borta fick vi kasta in Jarir Elyass, vår massör som var enda avbytare. Mot Skepplanda fick vår juniortränare Adnan Jahic starta efter alla bortfall och han har tränat en gång i år och är egentligen inte aktiv. Han gjorde det dock bra, ingen skugga över de jag nämner men det har varit  det materialet man har fått jobba med.

Främmestad, Kinna och Gällstad är de tre lag ni har kvar att möta. Finns det kraft kvar i er att ge dem en match?

– Ja, det blir tyvärr tufft. Vi kommer såklart ge allt och försöka vinna. Sålänge det lever teoretiskt så måste vi ju kämpa.

Hur går dina tankar kring din egen framtid? Blir du kvar i BAIK?

– Jag känner ändå ansvaret. Åker man ur ska man inte smita ifrån sitt ansvar utan man får försöka få ordning på saker och ting igen. Det har varit fritt fall i två säsonger nu. Men vi har inte diskuterat något och det ligger inte på mitt bord, men får jag frågan så kommer jag ta den diskussionen med Ingemar och isåfall göra det ihop.